Apps zijn razendpopulair maar allesbehalve goedkoop. Dat kan anders. Het Amsterdamse bedrijf Nine Connections liet als partner bedrijf via een gespecialiseerde opleiding voor app developers een eigen app ontwikkelen door een student van The App Academy.

‘De student in kwestie pakte het zo goed op, dat we nu niet alleen een geweldig app hebben, maar een ook hele goede developer,’ aldus directeur Lucien Burm. ‘Wij hebben hem inmiddels in dienst genomen.”
De opleider in kwestie is de The App Academy, een nieuw initiatief in Amsterdam, dat mensen opleidt tot app developers voor iOS-apps. Voor bedragen tussen de 2.500 en 5.000 euro kunnen bedrijven partner worden en een app laten ontwikkelen.

(Zaterdag 28 maart, 11 en 18 april houdt de The App Academy overigens open dagen voor starters en professionele ict’ers).

Nine Connections is zo’n partner bedrijf. Het helpt organisaties optimaal nieuws en informatie te verspreiden op sociale media met behulp van zelf-ontwikkelde, voorspellende technologie. Het wilde een geavanceerde app: eentje die het makkelijk maakt voor medewerkers van grote bedrijven om nieuws binnen hun eigen netwerken op Twitter en Linkedin te delen. Het blijkt namelijk dat het bereik van die medewerkersnetwerken enorm kan zijn, terwijl en bovendien de respons vaak vele malen groter is dan het officiële bedrijfsaccount op sociale media.
“Wij wilden een app die het mogelijk maakt dat bedrijfsmedewerkers ’s ochtend vroeg, bij wijze van spreken, tussen bedrand en douche, hun sociale media bijhouden,” luidde de opdracht van Nine Connections aan The App Academy. Floris, een 21-jarige student, liep stage bij Nine Connections en bouwde binnen drie maanden een app die zakelijk meteen ingezet kon worden.
De app is in onder andere in gebruik bij een grote bank, een goede klant van Nine Connections. “Medewerkers zijn hierdoor nu dagelijks of in ieder geval wekelijks bedrijfsnieuws aan het delen”, vertelt directeur Lucien Burm. “De app legt zichzelf en de business in een paar seconden uit en is razend populair bij geïnteresseerde bedrijven.”
Burm is dan ook zeer tevreden over het resultaat. “Zo’n app als we nu hebben, had ons anders tienduizenden euro’s gekost: dat kun je rustig opschrijven. En we hebben er tegelijk een fantastische developer bij gekregen. Voor ons is dat geweldig, want we ontwikkelen de app nu continu door.”

Wil je meer weten over de opleidingen, studenten en het partner bedrijf programma van The App Academy? Klik dan hier

 

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl