De Amerikaanse president Donald Trump heeft twee van de belangrijkste mensen binnen de Europese Unie door de war gehaald, tijdens een telefoongesprek met de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker.

In een interview met de Financial Times eerder deze week vertelt Juncker dat hij van plan is om volgende maand naar Washington D.C. af te reizen – maar nog niet weet of hij wel met Trump zal spreken.

Hij voegt daaraan toe dat de Amerikaanse president “helemaal niets begrijpt” van Europa, en onlangs zelfs dacht dat hij met Juncker sprak terwijl hij eigenlijk de voorzitter van de Europese Raad, Donald Tusk, aan de lijn had.

Hier is het citaat:

“Ze proberen het te verhelpen, maar hij heeft andere prioriteiten. Hij snapt trouwens helemaal niks van Europa. Hij had Tusk aan de lijn en dacht dat ik het was.”

In hetzelfde interview zegt Juncker dat Trump sinds zijn inauguratie Europeanen bang heeft gemaakt met zijn “America First’-retoriek.

“Voor de eerste keer in de naoorlogse geschiedenis hebben we een Amerikaanse president die de indruk geeft dat hij niet geïnteresseerd is in Europese zaken”, zegt Juncker.

In het interview uit Juncker zijn frustratie over Trumps steun aan het Britse vertrek uit de Europese Unie. Zijn enthousiasme noemt hij “vervelend” en “verrassend”.

Trump noemde zichzelf “Mr. Brexit’ na het Britse referendum om uit de EU te treden.