• President Donald Trump hintte dinsdag op een mogelijke presidentiële campagne in 2024.
  • “Het zijn vier geweldige jaren geweest”, zei Trump tijdens het evenement. “We proberen nog eens vier jaar te doen. Zo niet, dan zie ik jullie over vier jaar.”
  • Trump’s plan om zich mogelijk herkiesbaar te stellen, zou roet in het eten van andere Republikeinse kandidaten kunnen gooien.

President Donald Trump hintte op een mogelijke presidentiële campagne in 2024 tijdens een toespraak voor de aanwezigen van een kerstfeest in het Witte Huis op dinsdag.

“Het zijn vier geweldige jaren geweest”, zei Trump tijdens het evenement. “We proberen nog eens vier jaar te doen. Zo niet, dan zie ik jullie over vier jaar.”

Het optreden van Trump werd gelivestreamd door Pam Pollard, die namens de Republikeinse partij in Oklahoma lid is van het landelijke Republikeinse adviesorgaan. De video toonde de centrale Cross Hall van het Witte Huis verlicht met een aantal kerstbomen en gevuld door tientallen, doorgaans mondkapjesloze, aanwezigen.

Lees ook: Zo heeft Melania Trump het Witte Huis in kerstsferen gestoken – wetenschapper en zorgmedewerker hangen als subtiele hint in de boom

In november berichtte Adam Payne, politiek verslaggever voor Insider, al dat Trump zijn bondgenoten vertelde dat hij van plan is om zich in 2024 herkiesbaar te stellen en dat de aankondiging voor zijn nieuwe presidentiële campagne nog voor het einde van het jaar kan komen.

Slecht nieuws voor andere Republikeinse kandidaten

Trump’s plan om zich mogelijk herkiesbaar te stellen, zou roet in het eten van andere Republikeinse kandidaten kunnen gooien. Volgens Tom LoBianco, Washington correspondent voor Insider, kan het voor andere Republikeinse kandidaten risicovol zijn om afstand te nemen van Trump, omdat diens aanhang zich tegen hen kan keren.

“Het is als het inrijgen van een naald tijdens het fietsen”, zei een Republikeinse strateeg tegen Insider.

Trump is terughoudend geweest in het erkennen van Joe Biden als winnaar van de presidentiële verkiezingen. Zijn campagnemedewerkers en supporters hebben rechtszaken aangespannen om de resultaten aan te vechten en het erkennen van stemmen tegen te houden.

Desondanks heeft Trump eind november aangegeven mee te willen werken aan de machtsoverdracht aan Biden, en heeft hij gezegd het Witte Huis te zullen verlaten indien het electorale college Biden uitroept tot winnaar.  

Lees meer over Donald Trump: