Donald Trump is omgerekend 2,2 miljard euro waard, schat zakenblad Forbes.

Het vermogen van de Amerikaanse president lijdt onder de ingestorte onroerendgoedmarkt in New York.

Ook investeerder Warren Buffett zag zijn vermogen flink krimpen.

Andere miljardairs, zoals Jeff Bezos van Amazon, werden het afgelopen jaar juist veel rijker.

De coronacrisis is financieel geen pretje voor de Amerikaanse president Donald Trump. In twaalf maanden tijd is hij naar schatting bijna een half miljard euro armer geworden. Daardoor is hij 77 plaatsen gedaald op de Forbes 400-lijst van rijkste Amerikanen. 

Een groot gedeelte van het vermogen van Trump bestaat uit kantoren en woontorens in Manhattan. De waarde hiervan is flink gezakt door de coronapandemie, net als de rest van de onroerendgoedmarkt in New York.

Forbes schat dat Trump nu een vermogen heeft van ruim 2,5 miljard dollar, omgerekend 2,2 miljard euro. Hiermee is Trump goed voor een gedeelde plek 339 op de lijst.

Lees ook op Business Insider

Een vertegenwoordiger van de Trump Organisation kon niet direct reageren op het verzoek van Business Insider om een reactie.

Veel geld verdampt in media, olie en horeca door coronapandemie

De president is niet de enige miljardair die last heeft van de coronacrisis. Superbelegger Warren Buffett zag zijn vermogen afnemen met omgerekend 6,2 miljard euro – meer dan wie dan ook op de Forbes 400-lijst. Dat ligt vooral aan de waardedaling van zijn investeringsvehikel Berkshire Hathaway.

Vijfentwintig miljardairs hebben zo veel geld verloren dat ze dit jaar van de ranglijst van Forbes zijn verdwenen. Tien van deze dalingen zijn het directe gevolg van de coronacrisis. Miljardairs in de media, olie en horeca telden de grootste verliezen, aldus Forbes.

Rijkste Amerikanen gemiddeld nog rijker geworden

Sommige miljardairs hebben juist enorm geprofiteerd. Amazon-baas Jeff Bezos zag zijn fortuin met maar liefst 57 procent groeien ten opzichte van vorig jaar tot bijna 180 miljard dollar, omgerekend 152 miljard euro – meer dan iedere andere miljardair op de Forbes 400-lijst. Daarmee is hij voor het derde jaar op rij de onbetwiste nummer één.

De vierhonderd rijkste Amerikaanse miljardairs hebben de laatste twaalf maanden per saldo zo’n 204 miljard euro toegevoegd aan hun vermogen, aldus Forbes. Gezamenlijk zijn ze omgerekend 2.700 miljard euro waard.

LEES OOK: Nederland telt nu een recordaantal van 37 miljardairs, blijkt uit de nieuwe Quote 500