De Amerikaanse president Donald Trump heeft op Twitter een nieuwe aanval gedaan op topman Jeff Bezos van webwinkel Amazon.

Trump reageerde met een tweet op het nieuws dat Bezos en zijn vrouw gaan scheiden. Hij noemde Bezos “Jeff Bozo”. Voor wie het nog niet wist: ‘Bozo’ betekent zoveel als ‘stommeling’ of ‘sukkel’.

Tegen journalisten zei Trump eerder dat de scheidingsprocedure “geweldig” zou zijn.

In zijn tweet lijkt Trump te verwijzen naar berichtgeving van het roddelblad National Enquirer, dat foto’s publiceerde van Bezos met de voormalige tv-presentatrice Lauren Sanchez. Naar verluidt hebben Bezos en Sanchez een relatie. Ook beschikt de Enquirer over berichten die Bezos naar Sanchez stuurde.

Lees meer: Dit is Lauren Sanchez, de vrouw die naar verluidt date met Jeff Bezos

Lees ook op Business Insider

The Enquirer is sinds jaar en dag een fervent aanhanger van Trump. De uitgever gaf in december toe de rechten te hebben gekocht van een verhaal van voormalig playmate Karen McDougal. McDougal claimt een affaire te hebben gehad met Trump. The Enquirer zou het verhaal  hebben gekocht om te voorkomen dat het tegen Trump wordt gebruikt: een zogeheten ‘catch and kill’-deal.

Trump op zijn beurt staat sinds jaar en dag op gespannen voet met Bezos, de man die de legendarische krant The Washington Post kocht. Die krant publiceert regelmatig kritische verhalen over Trump.

Afgelopen week nog publiceerde The Post een artikel waarin staat dat Trump geheimzinnig doet over zijn ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin van afgelopen jaar. Hij zou details van het gesprek niet willen delen met stafleden van het Witte Huis.

Trump belde afgelopen zaterdag met Fox News om de strekking van het artikel te weerleggen. Tegen Fox zei hij: “Ik verberg niets, het kan me niets schelen.”

LEES OOK: MacKenzie Bezos verdient het om de helft van Jeff Bezos’ vermogen te krijgen, want zonder haar zou er geen Amazon zijn geweest