Waaruit bestaat een winnaarsontbijt?

Wetenschappers zijn er nog niet helemaal over uit of het ontbijt nu wel of niet de belangrijkste maaltijd van de dag is. Ontbijten helpt je in ieder geval niet per se bij het afvallen, volgens Tech Insider.

Toch zijn er talloze succesvolle mensen die het ontbijt op hun drukke agenda hebben staan. Met hier en daar een uitzondering.

Hieronder een paar ontbijtroutines van succesvolle mensen.


Oprichter van Virgin Group Richard Branson geeft de voorkeur aan een fruitsalade en muesli terwijl hij tijd doorbrengt met zijn familie.

Foto: Todd VanSickle / AP Images

Bron: CNBC, Business Insider


Zanger en acteur Justin Timberlake vertelde aan Bon Appetit dat hij voor het sporten gaat voor een roerei en lijnzaadwafels met amandelboter.

Lees ook op Business Insider

Foto: Vittorio Zunino Celotto / Getty

Bron: CNBC, Bon Appetit


Twitter-CEO Jack Dorsey neemt twee hardgekookte eitjes met sojasaus als ontbijt.

Foto: Drew Angerer / Getty Images

Bron: CNBC, Forbes


Donald Trump is niet echt van het ontbijten. Hij vertelde eens aan Fox News dat hij houdt van cornflakes “recht van de velden van Iowa” voor een debat in, jawel, Iowa. Volgens zijn voormalige bodyguard Keith Schiller haalt hij ook af en toe een Egg McMuffin bij McDonald’s.

Foto: Reuters / Ray Stubblebine

Bron: Chicago Tribune, Business Insider, Los Angeles Times


In een recent interview met zijn broer Mark vertelt Amazon-CEO Jeff Bezos dat hij eerder een hele rol bladerdeeg als ontbijt at. Hij stopte ermee toen zijn vrouw MacKenzie zei dat hij de ingrediëntenlijst eens moest lezen. Hij eet nu een stuk gezonder en ziet er ook fysiek een stuk sterker uit dan twintig jaar geleden.

Foto: Drew Angerer / Getty Images

Bron: GeekWire, Business Insider, Entrepreneur, Inc.


Ivanka Trump vertelde uitgebreid over haar ontbijt tegen MyMorningRoutine.com voordat haar vader president werd. Om ‘keuzevermoeidheid’ tegen te gaan, eten zij en haar kinderen óf Griekse yoghurt met bessen óf havermout met een topping (bessen, zaden of noten). Ook drinkt ze een glas water met citroen en koffie.

Foto: Pool/Getty Images

Bron: Business Insider, MyMorningRoutine.com


Warren Buffett, CEO van Berkshire Hathaway, hangt het ontbijt helemaal af van hoe het op de beurs gaat. Iedere ochtend legt zijn vrouw muntgeld in zijn auto om bij McDonald’s een ontbijt – zoals een McMuffin met ei en kaas – te halen. Hij neemt een duurdere optie wanneer het voelt alsof het een goede dag op de beurs gaat worden.

Foto: Reuters / Rick Wilking

Bron: Business Insider, Business Insider, Business Insider


In een interview met studenten vertelde Microsoft-oprichter Bill Gates dat hij graag Cocoa Puffs eet. Zijn vrouw Melinda vertelde dat hij het ontbijt juist vaak overslaat.

Foto: Chip Somodevilla / Getty Images

Bron: Inc., Youtube, Business Insider


Google-CEO Sundar Pichai vertelde Recode dat hij de “Engelse gewoonte” heeft om iedere ochtend een kop thee te drinken. Meestal eet hij ook een omelet.

Foto: Reuters / Beck Diefenbach

Bron: Recode, Business Insider


Angela Merkel ontbijt altijd samen met haar man, hoogleraar Joachim Sauer. Hij vraagt aan de keukentafel vaak naar haar politieke issues.

Foto: Uriel Sinai / Stringer / Getty Images

Bron: TIME, Der Spiegel, Business Insider, Reuters


Ontbijten staat meestal niet op het programma van Tesla- en SpaceX-baas Elon Musk. Heeft hij een keertje tijd voor een maaltijd, dan is het meestal een omelet en koffie.

Foto: Justin Sullivan / Getty Images

Bron: Business Insider, Auto Bild


De Russische president Vladimir Poetin gaat rond het middaguur meestal voor een grote omelet of iets van havermoutpap met kwartelei en vruchtensap. Volgens Newsweek krijgt hij regelmatig ingrediënten opgestuurd van het land van de religieus leider van Rusland. Na de maaltijd drinkt hij meestal een kop koffie.

Foto: RIA Novosti / Reuters

Bron: Newsweek, Business Insider

LEES OOK: 7 redenen waarom je volgens de wetenschap beter geen kinderen kunt krijgen