Liefhebbers van Formule 1 opgelet: in het Albert Park in het Australische Melbourne werd het startschot gegeven voor het nieuwe raceseizoen 2018.

Aanstaande zondag is de tweede race in Bahrein, waarbij Nederlanders uiteraard benieuwd zijn naar de prestaties van Max Verstappen.

Besparingsplatform Kortingscode.nl bekeek de ticketprijzen van de verschillende races en zocht uit wat de goedkoopste Formule 1 bestemmingen zijn om vanuit Nederland te bezoeken. Gerekend is met vluchten voor de dichtstbijzijnde luchthaven van Formule 1 circuits en brandstofkosten voor een auto met 4 personen.

Formule 1: Oostenrijk en België het goedkoopst

Als winnaar komt het Oostenrijkse Circuit Spielberg uit de bus. Verrassend, want je zou denken dat de race in het Belgische Spa met 171 euro de goedkoopste is om te bezoeken.

Niet dus, de Belgen worden geklopt door de Oostenrijkers en daar moet de Nederlandse fan die op de kleintjes let dus heen. De totale kosten – entreeticket en vervoer – komen voor Oostenrijk uit op slechts 167 euro.

Na de race in Australië van afgelopen week, is de duurste bestemming voor Nederlanders Mexico. Dat ligt aan de reiskosten, maar ook de toegangsprijs van 231 euro is niet bijzonder goedkoop.

Wat nog meer uit het onderzoek naar voren komt. Als je puur naar de toegangsprijzen kijkt was de race in Maleisië afgelopen jaar het goedkoopst, maar die is geschrapt van de agenda in 2018.

Race in China het goedkoopst... maar reiskosten

Maleisië wordt dit jaar opgevolgd door China. Zo betaal je voor de race in Shanghai voor een 3-daags toegangsticket slechts 69 euro. Alleen moet je daar vanuit Nederland wel de vliegprijzen bij optellen en dan wordt China een middenmoter.

Wie het breed heeft hangen kan in Europa terecht in Hockenheim. De race in Duitsland is de duurste, voor een ticket moet je maar liefst 279 euro neertellen. Maar met 100 euro reiskosten erbij ben je toch goedkoper uit dan de verre bestemmingen.

Wat Hockenheim voor Europa is, is Abu Dhabi op mondiale schaal. Weliswaar zijn de entreeprijzen fors verlaagd van 377 euro vorig jaar naar 252 euro, het blijft de duurste prijs voor de race buiten Europa. Inclusief reiskosten is zit Abu Dhabi daarmee in de top zes van duurste uitjes.

Ten opzichte van 2017 is er nogal het nodige veranderd. Qua prijzen bijvoorbeeld. De tickets zijn dit jaar gemiddeld zo'n 4 procent duurder dan vorig jaar. Een toegangsbiljet voor een Formule 1-evenement kost je gemiddeld 163 euro

Slim inkopen scheelt kosten

Zo bezien lijkt Liberty Global er nog niet helemaal in te slagen om de Formule 1 toegankelijker te maken voor het brede publiek.

Waar je het beste je tickets kunt kopen? Bij het lokale circuit is dat vaak aanmerkelijk goedkoper dan bij de officiële ticketverkoper van de Formule 1. Met slim inkopen kun je vaak 10 procent op de kosten besparen.

Wie van plan is om alle denkbare internationale races te bezoeken: voor tickets en vervoerskosten ben je in totaal zo’n 10.530 euro kwijt.

Ben je daarentegen niet zo heel erg kapitaalkrachtig, dan hebben we een aantal spannende tips waarmee je kunt besparen op je F1-ticket of trip.

  • Tijd is geld, snelheid is geboden. Schrijf je dus in voor alle nieuwsbrieven van de circuits die jij interessant vindt. De kans is dan groot dat je op tijd bent voor de Early Bird tickets.
  • Zet een price alert aan bij Google Flights voor als je naar races verder weg wilt. Ook hier geldt: met vroeg boeken ben je vaak voordeliger uit.
  • Het is bijna altijd goedkoper om je entreeticket direct bij het circuit te kopen in plaats van via F1tickets.com, de officiële kaartverkoper.

LEES OOK: Dit verdient Max Verstappen, onze 20-jarige F1-held die tot nu toe drie races won