Nederland trekt rond de kerst weer massaal naar de Alpen voor de skivakantie.

Kirchberg en Zillertal in Oostenrijk zijn bestemmingen die in ieder geval heel populair zijn, maar wat zijn nou eigenlijk de béste plekken ter wereld om je ski’s aan te trekken?

De Nederlandse alpineskiër Maarten Meiners reist het hele jaar door de wereld over om te trainen. Dus vroeg Business Insider hem wat volgens hem de beste en mooiste plekken zijn om op wintersport te gaan.

1) Innsbruck: “Ik woon in Innsbruck, een hele leuke stad in de bergen van Oostenrijk. Het voordeel is dat het centraal in de Alpen en dicht bij de snelweg ligt. Je kunt dus alle kanten op.”

Alpineskiër Maarten Meiners

2) Sankt Anton en Lech: “In de buurt van Innsbruck liggen bijvoorbeeld Sankt Anton en Lech, het grootste skigebied van Oostenrijk. Als je er van houdt zijn hier ook veel freeride-mogelijkheden.”

Alpineskiër Maarten Meiners

3) Kitzbühel: “De andere kant op ligt Kitzbühel, met de prestigieuze Hahnenkamm-afdaling. Daar komt ook veel ‘jetset’ op af, die dat leuk vindt om te bekijken. Het is wel een gek gezicht: Bentleys en Porches in de sneeuw. Het is niet per se mijn scene, maar het is wel iets bijzonders. “

Alpineskiër Maarten Meiners

4) Val Gardena en Canazei: Als Meiners een “ultiem dagje” uit wil, gaat hij graag naar Val Gardena en Canazei, de grens over in Italië. De Sellaronda raadt Meiners iedereen aan. “Het is een skironde van een dag lang, en gecombineerd met ontzettend lekker eten en koffie is dit een ultiem dagje voor mij.”

5) Saas-Fee: In Zwitserland is Saas-Fee een aanrader. “In de zomer valt daar al redelijk goed te skiën, en je hebt er echt gigantische, gave gebieden. Iets minder relaxed is wel dat het Zwitserland is, en dus is het duur.”

Alpineskiër Maarten Meiners

6) Ushuaia: Als je echt iets bijzonders wil, zal je naar het zuidelijkste puntje van Argentinië moeten. “Ushuaia is de meest zuidelijke stad ter wereld en de natuur is echt geweldig. Dit is niet iets dat je in de Alpen kunt zien.”

Alpineskiër Maarten Meiners

Het is bovendien vrij dicht aan zee en heeft een hele lage boomgrens, waardoor het lijkt alsof je in een gigantisch berggebied zit.” Let wel op: als het in Europa zomer is, is het hier winter.

Alpineskiër Maarten Meiners

7) Japan: Ook dat land is een enorme ervaring. “Het is moeilijk om een specifieke plek uit te kiezen, want het is gigantisch. In het noorden heb je veel poedersneeuw, dat is gaaf als je wilt freeriden. Maar de totaal andere cultuur alleen al maakt het al een hele unieke ervaring.

Alpineskiër Maarten Meiners

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl