De Britse krant The Sunday Times heeft zijn langverwachte lijst met de allerijksten der aarde gepubliceerd, de Sunday Times Rich List for 2018.

Daarin staan niet alleen de rijkste inwoners van Groot-Brittannië,  maar dus ook de meeste vermogende mensen in de rest van de wereld.

De lijst geeft de lezers een aardig inkijkje in het vermogen van de meest succesvolle ondernemers, selfmade miljardairs en families.

Hieronder vind je de rijkste 33 ter wereld, op volgorde van geschat vermogen.


33. De familie Persson – nettovermogen: 26 miljard euro. Stefan Persson is de voorzitter van H&M en bezit een belang van 29 procent in het bedrijf.

Foto: Scanpix Sweden/Reuters

Bron: Forbes


32. De familie Johnson – nettovermogen: 26 miljard euro. De beroemdste ‘Johnson’ is Woody, eigenaar van de footballclub New York Jets en de huidige Amerikaanse ambassadeur naar het Verenigd Koninkrijk.

Lees ook op Business Insider

Woody Johnson Foto: Getty/Dan Kitwood

Bron: Forbes


31. Georg Schaeffler & Maria-Elisabeth Schaeffler-Thumann – nettovermogen: 27 miljard euro. Georg en zijn moeder Maria-Elisabeth bezitten de Duitse auto-onderdelenfabrikant Schaeffler.

Foto: REUTERS/Daniel Karmann

Bron: Forbes


30. De familie Pritzker – nettovermogen: 27 miljard euro. Onder de Pritzker-erfgenamen bevinden zich 11 miljardairs – ze bezitten onder meer de hotelketen Hyatt.

Penny Pritzker was tussen 2013 en 2017 de minister van Commercie in de VS. Foto: Reuters.

Bron: Forbes


29. Lord David Thomson of Fleet en zijn familie – nettovermogen: 28 miljard euro. Thomson en zijn nazaten controleren een media- en uitgeefimperium. Zelf is hij de voorzitter van Thomson-Reuters.

Foto: Reuters/JP Moczulski

Bron: Forbes


28. Robert Budi & Michael Hartono – nettovermogen: 29 miljard euro. De Hartono-broers erfden de tabaksonderneming Djarum van hun vader maar ontvangen nu een deel van hun fortuin uit de investering in de Indonesische Bank Central Asia.

Het bedrijfslogo van Djarum te zien op de achtergrond bij de finalewedstrijd van het Djarum Indonesia Open 2013 in Jakarta, Indonesia. Foto: Reuters

Bron: Forbes


27. Li Ka-shing – nettovermogen: 29,5 miljard euro. De rijkste man van Hongkong kondigde onlangs aan dat hij terugtreedt als topman van CK Hutchison.

Foto: Reuters

Bron: Business Insider


26. Gérard Mulliez en zijn familie – nettovermogen: 30,1 miljard euro. Mulliez is de oprichter van supermarktgigant Auchan in Frankrijk.

Foto: AP

25. Axel Dumas & de familie Hermés – nettovermogen: 30,9 miljard euro. Dumas is de CEO van modehuis Hermés.

Foto: Getty/Vittorio Zunino Celotto

24. Steve Ballmer – nettovermogen: 32,4 miljard euro. Ballmer was de dertigste werknemer van Microsoft en schopte het tot CEO in 2000. Hij bezat ooit 8 procent van de aandelen en vertrok bij het bedrijf in 2014.

Foto: Business Insider

23. Sheldon Adelson, nettovermogen: €32,5 miljard. De grootste casino-exploitant van de VS, Las Vegas Sands, staat op naam van Sheldon Adelson.

Foto: Kin Cheung/AP

Bron: Forbes


22. Jack Ma – nettovermogen: 33 miljard euro. ‘De Chinese Jeff Bezos’ is eigenaar van de keten e-commercebedrijven onder de paraplu van de Alibaba Group.

Foto: Ruben Sprich/Reuters

21. De familie Reimann – nettovermogen: 33,1 miljard euro. Dit Duitse investeringscollectief bezit onder meer 56 procent van Jacobs Douwe Egberts, de Zweedse koffieketen Espresso House en onder meer donutwinkels van Krispy Kreme in de VS.

Foto: Facebook/Krispy Kreme

Bron: Business Insider


20. Françoise Bettencourt Meyers en familie – nettovermogen: 36 miljard euro. Bettencourt is de rijkste vrouw van Frankrijk sinds de dood van haar moeder Liliane, vorig jaar. Ze is de belangrijkste aandeelhouder van L’Oréal, het grootste cosmeticabedrijf ter wereld.

Bron: Francois Mori/AP

19. Mukesh en Anil Ambani – nettovermogen: 36,2 miljard euro. Mukesh en Anil zijn de eigenaren van Reliance Industries. Mukesh is verantwoordelijk voor de divisies petrochemie, olie, gas en textiel. Anil leidt de divisies telecommunicatie, entertainment, vermogensbeheer en stroom.

Mukesh Ambani. Foto: Reuters/Amit Dave

18. Pony Ma Huateng – nettovermogen: 38,4 miljard euro. Ma is de rijkste man van China en oprichter, voorzitter en CEO van Tencent, een technologiebedrijf.

Foto: Bobby Yip/Reuters

17. Susanne Klatten en Stefan Quandt – nettovermogen: 39 miljard euro. De dochter en zoon van de overleden Herbert Quandt bezitten samen een aandeel van 45 procent in BMW.

Susan Klatten. Foto: AP Photo/Michael Probst

16. Sergey Brin – nettovermogen: 39,8 miljard euro. De Russisch-Amerikaanse computerwetenschapper is een van de grondleggers van Google.

Foto: Ruben Sprich/Reuters

15. Larry Page – nettovermogen: 40,2 miljard euro. Page is mede-oprichter van Google.

Foto: Kimberly White/Getty Images

14. De familie Kamprad – nettovermogen: 41,3 miljard euro. De overleden oprichter van IKEA, Ingvar Kamprad, liet zijn drie zoons en geadopteerde dochter een fortuin na.

Het logo van IKEA in Voesendorf. Foto: Thomson Reuters

13. Michael Bloomberg – nettovermogen: 42,2 miljard euro. Bloomberg is de oprichter, eigenaar en CEO van Bloomberg, een mondiale speler op het gebied van financiële dienstverlening, media en software.

Foto: Drew Angerer/Getty Images

12. Karl en Theo Albrecht Jr. en Beate Heister – nettovermogen: 46,9 miljard eruro. De Duitser Karl Albrecht richtte supermarktketen Aldi op met zijn broer Theo.

Foto: Flickr/ Brandon King

11. Larry Ellison – nettovermogen: 49,5 miljard euro. Ellison is de oprichter en bestuursvoorzitter van softwarebedrijf Oracle.

Larry Ellison. Foto: Oracle

10. Carlos Slim Helú – nettovermogen: 56,85 miljard euro. Selfmade miljardair en telecommagnaat Slim is de rijkste man van Mexico.

Foto: Jorje Adorno

9. Amancio Ortega – nettovermogen: 59,4 miljard euro. Ortega opende de eerste Zara-winkel in 1975 en voegde de winkelketen later toe aan de Inditex-holding, waar hij 59 procent aandelen in heeft.

Foto: Getty Images / Xurxo Lobato

8. De familie Mars – nettovermogen: 59,9 miljard euro. De grootste snoepgoedfabrikant ter wereld, Mars, wordt nog altijd geleid door nazaten van Frank C. Mars. Jacqueline staat aan het hoofd van het bedrijf.

De familie Mars wordt nu geleid door de kleinkinderen Jacqueline (78, afgebeeld) en John (82) en de vier dochters van hun broer Forrest Jr., die in 2016 overleed: Marijke, Pamela, Valerie en Victoria. Foto: Ron Sachs – Pool via Getty Images

7. Mark Zuckerberg – nettovermogen: 60,1 miljard euro. Zuckerberg is de bestuursvoorzitter, CEO en mede-oprichter van Facebook.

Foto: Chip Somodevilla/Getty Images

6. Bernard Arnault en zijn familie – nettovermogen: 61 miljard euro. Arnault is de voorzitter en CEO van LVMH, een keten van luxeproducten.

Foto: Getty/Pascal Le Segretain

5. Warren Buffett – nettovermogen: 71 miljard euro. Buffett is de voorzitter van Berkshire Hathaway, een conglomeraat uit de VS. Buffet bezit 18 procent aandelen in het bedrijf.

Warren Buffet bij de première van de film The Post in Washington. Foto: Dennis Van Tine/AP

4. Bill Gates – nettovermogen: 76,3 miljard euro. Gates vergaarde zijn fortuin als mede-oprichter van Microsoft.

Bill Gates. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images

3. Jeff Bezos – nettovermogen: 94,9 miljard euro. Bezos is de oprichter, voorzitter en CEO van Amazon.

Foto: Axel Springer/Business Insider

2. Charles en David Koch – nettovermogen: 101,6 miljard euro. Charles is bestuursvoorzitter en CEO van Koch Industries, David is vice-voorzitter.

Foto: screenshot YouTube, Reuters

1. De familie Walton – nettovermogen: 147,4 miljard euro. De Amerikaanse familie richtte de winkelketen Walmart op.

Alice, Rob en Jim Walton zijn de kinderen van Walmart-oprichter Sam Walton. Foto: AP Photo/April L. Brown