Wanneer je naar het buitenland verhuist met een gezin, dan zijn er een hoop dingen waar je rekening mee moet houden.

Denk bijvoorbeeld aan betaalbaar en kwalitatief onderwijs, de aanwezigheid van leuke activiteiten, de veiligheid en praktische zaken als verhuiskosten.

Een onderzoek van InterNations, het grootste netwerk voor mensen die wonen en werken in het buitenland, keek naar 43 eigenschappen van een land op een schaal van één tot zeven.

Een van die subcategorieën was de Family Life Index, die bestaat uit 45 landen.

Expats beoordeelden alles van kinderopvang tot scholen en de gezondheid en veiligheid van kinderen. Ieder land had op zijn minst 31 respondenten die hun kind in het desbetreffende land laat opgroeien.

Business Insider keek naar de top 19 landen:


19. Zuid-Korea — Het land scoort zo hoog dankzij de goede scholen in het land. 47 procent van de expats in Zuid-Korea noemt de educatie in het land ‘excellent’.

Lees ook op Business Insider

Foto: Reuters

18. Mexico — Naast een goede werkbalans krijg je hier ook veel tijd om met je kinderen door te brengen. Daarnaast staat Mexico ook bekend om het feit dat de bevolking heel vriendelijk staat tegenover mensen met kinderen.

Foto: source Reuters

17. Filipijnen — Een van de beste landen ter wereld als het op educatie aan komt en het welzijn van gezinnen. De mensen hier zijn heel vriendelijk tegen kinderen.

Foto: Reuters

16. Singapore — Expats noemen het land als één van de beste als het gaat om het welzijn van het gezin en de veiligheid van kinderen. Wel scoort het land slecht op het gebied van kosten voor kinderopvang en scholing.

Foto: source @leialauren/INSIDER

15. Zuid-Afrika — Je vindt hier talloze vormen van entertainment en activiteiten voor kinderen, toch scoort het land slecht op het gebied van welzijn van het gezin.

Foto: AP Photo/Eugene Hoshiko)

14. Luxemburg — Luxemburg scoort middelmatig op de aanwezigheid van kinderopvang en scholen, maar was één van de beste op familiewelzijn en veiligheid voor kinderen.

Foto: Sergey Novikov/Shutterstock

13. Nederland — Nederland scoort netjes op het gebied van de aanwezigheid van kinderopvang en scholen en de kwaliteit van die scholen.

Foto: Reuters/Michael Kooran

12. Polen — Het land scoort vooral goed doordat onderwijs en kinderopvang hier relatief goedkoop is. Daarnaast is de kwaliteit van de scholen goed.

Foto: iStock / scanrail

11. Frankrijk — Het onderzoek laat zien dat 36 procent van de expat-kinderen wereldwijd de taal van het land vloeiend spreekt. In Frankrijk is dit 60 procent.

Foto: Reuters

10. Duitsland — Duitsland biedt een hoge kwaliteit scholing, maar de meeste expats kiezen voor een internationale school. Maar zeven procent kiest voor een nationale school.

Foto: Sean Gallup/Getty Images

9. België — België staat scoort in de hele breedte beter, het meeste wat opvalt is de groei in de aanwezigheid van kinderopvang en scholen.

Foto: source Shutterstock

8. Taiwan — Het Aziatische land scoort goed op het gebied van kindveiligheid als ook de subcategorie voor een vriendelijke houding tegenover gezinnen met kinderen.

Foto: Getty

7. Australië — Scoort op alle gebieden goed, maar komt op een eerste plaats op het gebied van activiteiten voor kinderen.

Foto: Getty

6. Noorwegen — Het land springt van een zeventiende naar zesde plek dankzij de verbetering in de verschillende opties voor kinderopvang.

Foto: Getty

5. Zweden — Het land daalt van een derde naar de vijfde plek. Dat komt door een lagere score op het gebied van onderwijskwaliteit. Volgens het onderzoek kan dat komen door een crisis in het Zweedse scholensysteem.

Foto: Courtesy Erica Levine

4. Oostenrijk — Vorige jaar stond Oostenrijk nog op een eerste plek. Dit jaar scoort het land minder goed op het gebied van familiewelzijn en de onderwijskwaliteit. Volgens het onderzoek heeft Oostenrijk nooit goed gescoord als het gaat over een vriendelijke houding tegenover families met kinderen, maar dit jaar scoort het land wel uitzonderlijk slecht. Het land komt op dit punt op de 43ste plaats.

Foto: Flickr / Brandon Burns

3. Israël — Het land is een plekje gestegen. 81 procent van de expat-ouders is blij met de opties in kinderopvang en educatie.

Foto: Shutterstock

2. Tsjechië — Het land stijgt enorm, van de 14de plaats naar de tweede. 74 procent noemt het onderwijs betaalbaar.

Foto: REUTERS/David W Cerny

1. Finland — Het land komt op de eerste plaats omdat geen enkele expat daar ook maar iets te klagen had over kindergezondheid, -veiligheid of -welzijn. 70 procent van de expats zegt dat de educatie hier excellent is, het wereldwijde gemiddelde is slechts 21 procent.

Foto: Reuters