Het aanbod aan smartphones is tegenwoordig idioot groot. Als gewone consument is het dan ook bijna onmogelijk om te bepalen welke nou het beste is om te kopen.

Om die reden hebben wij een overzicht gemaakt van de – naar onze mening – tien beste smartphones.

Bij het opstellen van deze lijst hebben we gekeken naar de prijs, het design, de functies en het ecosysteem van apps. Al deze afwegingen maakten het nog aardig moeilijk om een ranglijst te maken.

Het is een gevarieerde lijst geworden. Je hebt keuze uit dure telefoons en wat goedkopere modellen. We gebruiken voor dit artikel de goedkoopste prijs die te vinden is in de pricewatch van Tweakers.

Hieronder het overzicht van onze top tien smartphones.


10. iPhone 6s Plus

Sinds de iPhone 7 Plus is uitgekomen is de prijs van de iPhone 6S Plus met honderd euro gedaald. Dat is een uitstekende deal.

Lees ook op Business Insider

We weten het, je hebt niet de allernieuwste functies van de 7 Plus, hij is niet waterbestendig en heeft geen dubbele lens, maar de iPhone 6s Plus is echt geen lullig apparaat.

Hij heeft de krachtige A9-chip en functies zoals 3D Touch, waarmee het scherm drukgevoelig is. Daarnaast is de vingerafdrukscanner razendsnel.

Prijs: 599 euro (16 GB opslag)


9. HTC U11

De HTC U11 heeft een topcamera en is erg snel. Bijzonder is dat je de zijkant van de telefoon in kunt drukken om een app te openen, maar dit is een beetje een gimmick.

In bijna elk opzicht is het een geweldige Android-telefoon. Het nadeel is dat er geen aansluiting voor een koptelefoon is en het scherm niet tot de randen loopt, wat er vandaag de dag een beetje ouderwets uitziet.

Prijs: 739 euro (zwart)


8. LG G6

Dit is de beste smartphone die LG heeft. Ze hebben voor het eerst een telefoon gemaakt met een premium design die bestand is tegen water. Hiermee kan LG zich meten met de topmodellen van Samsung en Apple.

Het toestel heeft een goede camera, waar iedereen tevreden mee kan zijn. Het scherm is langgerekter dan de meeste telefoons, net als de Galaxy S8 van Samsung.

Helaas is de processor (de Snapdragon 821) een stukje ouder. Twee maanden nadat deze telefoon uitkwam, bracht Samsung de S8 uit met een Snapdragon 835-processor.

Prijs: 544 euro


7. OnePlus 5

De OnePlus 5 is een uitstekende Android-telefoon voor een redelijke prijs. Hij is klassiek, simpel, heeft een goede camera en een koptelefoonaansluiting. (Lees hier onze review van de OnePlus 5.)

Natuurlijk, er zit wel een rand om je scherm. Maar als dat je wegstreept tegen het prijsverschil tussen deze telefoon en bijvoorbeeld de LG G6, zouden wij het wel weten.

Prijs: 499 euro. De algemene verkoop in Nederland start op 27 juni.


6. Galaxy S8

Deze telefoon ziet er gewoon het beste uit, punt. Ja, ook beter dan de iPhone. Het gebogen glas aan de voor- en achterkant maakt hem nog beter dan de Galaxy S7. Dit toestel is de nieuwe standaard voor het hoogste segment smartphones.

Afgezien van het uiterlijk zit de telefoon ook vol met fantastische functies. Hij is waterbestendig, laadt snel op en kan zelfs draadloos opladen. Daarnaast heeft hij gezichtsherkenning en de beste camera.

Je zou na deze lofzang denken: waarom staat deze telefoon niet op nummer één? Wij zijn geen fan van TouchWiz, het laagje eigen software die Samsung boven op Android legt. Standaard Android is fijner. Daarbij komen updates voor Android door TouchWiz niet altijd meteen door.

Prijs: 689 euro


5. Galaxy S8+

De functies van deze telefoon zijn hetzelfde als die van de Galaxy S8. Het scherm is alleen een stukje groter. Apps zien er op deze telefoon nog een stuk mooier uit.

Het formaat is vergelijkbaar met die van de Plus-modellen van de iPhone.

Prijs: 799 euro


4. iPhone 7

De iPhone 7 heeft zonder twijfel het meest gebruiksvriendelijke besturingssysteem. Daarmee bedoelen we dat je de beste support krijgt van Apple als er iets fout gaat en dat je altijd de laatste updates krijgt.

Ook werkt de telefoon geweldig met andere producten van Apple, zoals de nieuwe draadloze oortjes.

Ten opzichte van de iPhone 6S heeft hij ook een aantal verbeteringen. Hij is waterbestendig, de camera werkt beter in het donker en de processor is sterker. Toch is hij vanwege het verdwijnen van de ingang voor de koptelefoon een beetje gedaald in de ranglijst.

Prijs: 663 euro (32 GB opslag)


3. iPhone 7 Plus

De dubbele lens van de iPhone 7 Plus maakt hem beter dan de iPhone 7. Je kan foto’s maken waarbij de achtergrond is vervaagd en het object dat je wil fotograferen scherp is.

De tweede lens zorgt er tevens voor dat je kan inzoomen zonder dat de kwaliteit van de foto omlaag gaat. De reden dat deze telefoon niet op één staat is dezelfde als bij de iPhone 7: het verdwijnen van de ingang voor een koptelefoon vinden we erg jammer.

Prijs: 828 euro (32 GB opslag)


2. Google Pixel XL

De Google Pixel-telefoons zijn de eerste smartphones van Google. Dat betekent dat je als eerste de nieuwste versies van Android krijgt.

Het toestel heeft een metalen behuizing en een uitstekend scherm. De camera is net zo goed als die van de iPhone 7 Plus en de Galaxy S8. Verder is de XL hetzelfde als de “normale” Pixel, het is simpelweg een grotere variant.

De Pixel is officieel niet te koop in Nederland, maar verschillende webshops bieden ‘m toch aan.

Prijs: 969 euro (32 GB opslag)


1. Google Pixel

Ja dit is hem dan, de beste smartphone. Hij heeft een beter scherm dan de iPhone 7, is lichter en laadt sneller op. De camera van 12,3 megapixel is geweldig.

Kortom, als je de beste Android-ervaring wil beleven moet je deze telefoon kopen.

Prijs: 869 euro (32 GB opslag)