• Nu verregaande maatregelen van kracht zijn om het coronavirus tegen te gaan, kunnen veel mensen wel wat hulp gebruiken.
  • Het drukwerkbedrijf DWCPRINT uit Groningen maakt posters waarmee mensen kunnen aangeven dat ze hulp nodig hebben of hulp bieden.
  • Je kunt je telefoonnummer op de poster invullen zodat mensen je meteen weten te bereiken.
  • De posters zijn gratis verkrijgbaar op Samensterktegencorona.nl.

Het drukwerkbedrijf DWCPRINT uit Groningen maakt posters die mensen op hun raam kunnen plakken om buurgenoten te laten weten dat ze hulp bieden of hulp kunnen gebruiken.

Het gaat om posters op A3-formaat met twee kanten: een groene kant laat zien dat je hulp aanbiedt aan mensen die dat nodig hebben. Met de andere rode zijde kun je aangeven dat je wel wat hulp kunt gebruiken.

Omdat het RIVM nadrukkelijk heeft aangegeven sociale contacten zoveel mogelijk te vermijden, kan men een telefoonnummer invullen op de poster waarop men bereikt kan worden. Zo kan telefonisch worden besproken wat de wensen zijn, legt het bedrijf uit in een persbericht.

2000 posters aangevraagd

DWCPRINT heeft zijn actie ‘Samen Sterk Tegen Corona’ gedoopt en geeft aan dat deze zonder winstoogmerk is. De posters zijn gratis te bestellen via de gelijknamige website. Inmiddels zijn er ruim tweeduizend posters aangevraagd.

Een vriendelijke daad kan veel betekenen in een onzekere tijd als deze, schrijft het bedrijf in het persbericht.

“Een stukje verbroedering door te laten blijken dat je klaarstaat voor je buurman of buurvrouw die misschien wel wat hulp kan gebruiken. Een boodschapje, de hond uitlaten, het posten van een brief of gewoon even een beetje aanspraak. Iets kleins kan voor iemand namelijk iets heel groots betekenen.”

Lees ook op Business Insider