Houd je van rust en stille buren? Dan is dit huis in het Britse Norfolk misschien wel wat voor jou. Het is een gerenoveerde kerk met – volgens de advertentie – veel lichtinval en zelfs vloerverwarming. Eén nadeel: in de voortuin vind je een begraafplaats met tientallen graven.

Toegegeven: de foto’s van het huis zien er prachtig uit. De keuken is modern en licht, de vloer ziet eruit alsof hij er gisteren in is gelegd en ook de badkamer is net gerenoveerd. De woonkamer geeft door de grote vide een ruimtelijk gevoel en het huis heeft ook nog eens een gigantische achtertuin met uitzicht over het Engelse platteland.

Klinkt perfect, dus. Op die begraafplaats na.

Daarom heeft de makelaar de prijs van het huis ook iets verlaagd. Het staat nu te koop voor 490 duizend pond (570 duizend euro), maar was 105 duizend pond duurder. Zo hoopt hij potentiële kopers over de streep te trekken. Dat dat best moeilijk is, valt te begrijpen.

In de advertentie schrijft de makelaar namelijk dat het niet mogelijk is om de begraafplaats te laten verwijderen. Hij is namelijk nog 999 jaar eigendom van de Anglicaanse Kerk.

Tegen de Britse krant de Daily Mail zegt de makelaar dat er minder interesse is voor het huis dan hij had verwacht. “Het is een erg stijlvol pand, maar ik denk dat mensen die zich druk maken om de graven, ook geen bezichtiging aanvragen.”

Toch zegt de makelaar dat de toekomstige bewoners er weinig last van zullen hebben. “Je moet weliswaar tussen de graven door naar de voordeur wandelen, maar eenmaal binnen vallen ze door de inrichting van het huis nauwelijks nog op.”

Lees ook op Business Insider

En er zullen ook weinig bezoekers op de grafen afkomen: “Volgens mij woont er niemand meer in het dorp die familie is van de mensen die hier begraven zijn.”

De makelaar is er dan ook van overtuigd dat het huis uiteindelijk goed verkocht zal worden. “Met deze prijs is het echt een koopje. Misschien dat de graven één keer per jaar, met Halloween, de aandacht trekken, maar de meeste mensen kunnen daar wel mee leven.”

Lees ook: