Het Eindhovense bedrijf CTOUCH, dat touchscreens van zeer grote formaten maakt, zoekt geld voor groei. Daarvoor gaat het bedrijf niet naar de bank, maar naar de beleggers.

CTOUCH maakte vrijdag bekend via de MKB-beurs NPEX een obligatielening van 2,5 miljoen euro te willen uitgeven, tegen een rente van 7 procent.

Het bedrijf wordt geleid door topman François Barlinckhoff. Remmelt van der Woude is de Chief Technology Officer en Bernard Gosselink financieel directeur.

Bron: CTOUCH
Foto’s: CTOUCH. CTOUCH-directie van links naar rechts: François Barlickhoff (ceo), Remmelt van der Woude (cto) en Bernard Gosselink (cfo).

De Eindhovense begon in 2000. De ‘startup’ heeft inmiddels 25 medewerkers in dienst. Doel is om alle klaslokalen en vergaderruimtes van grote interactieve schermen te voorzien, een soort grote iPads aan de muur.

Oprichters Remmelt van der Woude en Bernard Gosselink kennen elkaar van hun tijd bij Philips. In 2000 begonnen ze samen met projectoren. In 2005 werden dat digiborden. En in 2010 brachten ze de eerste CTOUCH-display op de markt.

Omzet verdrievoudigen

Doel van de kapitaalversterking via de obligatie-uitgifte is om binnen drie jaar de omzet te verdrievoudigen. In Nederland en Groot-Brittannië hebben ze een sterke marktpositie maar bedoeling is om te internationaliseren. Het huidige markt aandeel in Europa is circa 10 procent.

De onderneming is winstgevend en boekte over 2015 een omzet van 17 miljoen euro. De verkopen in de Europese markt worden geschat op 150.000 stuks. De Europese markt is goed voor 20 procent van de wereldmarkt. De markt van touchscreens is in de eerste helft van 2015 binnen het onderwijs en zakelijke sectoren met twintig procent gestegen.

Lees ook op Business Insider

Bron: CTOUCH

CFO Gosselink: “Je ziet in de markt een trend naar steeds grotere schermen. Van 55, 65 naar 70 inch en groter.”

“Voor docenten is het een grote omschakeling, maar het biedt hen grote kansen om leerlingen en studenten meer te betrekken bij de lessen.”

Bron: CTOUCH

“Datzelfde geldt voor mogelijkheden in de zakelijke markt. Graag een CTOUCH in de boardroom, maar ook in de rest van de vergaderruimtes. De groeikansen zijn legio.”

Bron: CTOUCH

De wereld telt momenteel 67 miljoen vergaderzalen. Dat maakt het zakelijke segment van de markt twee keer zo groot als dat van klaslokalen. Die markt wordt als snelstgroeiende sector beschouwd. In 2018 wordt in dit segment een verkoopgroei van 30 procent verwacht.

Bron: CTOUCH