Het is het allersnelste fabrieksmodel óóit door Ferrari gemaakt, als we de Italianen mogen geloven. Dinsdag presenteert het roemruchte merk zijn Ferrari 812 Superfast op de autoshow van Genève.

Was de F12 Berlinetta al indrukwekkend, de specificaties van het nieuwe model liegen er ook niet om. De auto is met zijn 12-cilinder motor, goed voor 800 pk’s, in staat van 0 naar 100 kilometer per uur te accelereren in 2,9 seconden. De auto heeft een topsnelheid van ruim 340 kilometer per uur.

Met het model wil Ferrari zich richten op de échte fans van sportwagens die de nodige middelen hebben om er daadwerkelijk ook een aan te schaffen.

Op het prijskaartje van de 812 Superfast zal naar verwachting een bedrag van rond de 300 duizend dollar prijken. De productie wordt overigens niet gelimiteerd.

Ferrari: “De nieuwe auto introduceert niet alleen een overvloed aan innovatieve functies, maar is ook belangrijk aangezien de V12-serie de officiële start markeert van het glorieuze steigerende paard in 1947. Dit jaar zeventig jaar geleden.”

Volgens Ferrari luidt de 812 Superfast een nieuw tijdperk in de geschiedenis van de 12-cilinders in. “Daarbij voortbouwend op de onschatbare erfenis van de F12 Berlinetta en de F12tdf. Het model is gericht op cliënten die de meest geavanceerde en exclusieve Ferrari willen hebben: een compromisloze sportwagen die zorgt voor een opwindende rijervaring.”

De auto moet de verkoop van Ferrari’s stuwen. Het bedrijf wist in 2016 een verkooprecord te halen met ruim 8000 auto’s. Dit jaar verwacht het Italiaanse merk uit Maranello 8400 sportwagens aan de man te brengen.

Lees ook op Business Insider

Mocht je niet in de gelegenheid zijn zelf in Genève de officiële presentatie bij te wonen, hieronder meer beelden van het Italiaanse beest:


De F12 Berlinetta doet een stapje opzij…

ferrari the-f12-berlinetta-now-stepping-aside-so-that-we-can-enjoy-

Voor de 812 Superfast. De achternaam is een beetje flauw, maar eerder was er natuurlijk ook al de Ferrari LaFerrari hypercar.

ferrari -the-812-superfast-ok-the-name-is-a-little-goofy-

Het uiterlijk is strakker dan dat van de F12. Ferrari: “Als je naar het silhouet kijkt heeft de 812 Superfast een strakke fastback: een die doet denken aan de 365 GTB4 uit 1969.”


Het design is agressiever, maar toch sexy. De V12-motor in de 812 is iets groter dan die van de F12. De auto heeft een 12-cilinder motor, die goed is voor 800 pk. De auto is in staat om binnen 2,9 seconden van nul naar honderd kilometer per uur te accelereren. De topsnelheid van de auto is ruim 340 kilometer per uur.

ferrari overall-the-design-is-more-aggressive-yet-still-quite-sexy-the-812s-stonking-v12-engine


Het interieur is helemaal Ferrari. De meeste functionaliteiten van de auto zijn vanaf het stuur te bedienen. Helemaal zoals bij een Formule 1-wagen.

ferrari the-interior-is-superbly-ferrari-simultaneously-sporty-and-stately

Ferrari zegt dat de “cabine een sportievere look heeft gekregen waarbij de belangrijkste onderdelen lijken te zweven. Hierdoor krijg je het effect dat de auto zowel ‘racen’ als ‘elegantie’ uitstraalt.”


Een auto die zo snel is, heeft veel aerodynamica nodig om op het asfalt geplakt te blijven.

ferrari a-car-this-fast


Ferrari introduceert eigenlijk altijd wel een nieuwe soort rood bij elke nieuwe auto. Zo kun je de 812 Superfast bestellen in ‘Rosso Settanta’. Hiermee viert de autobouwer zijn zeventigste verjaardag.

ferrari-likes-to-introduce-new-variations-on-its-famous-red-paint-scheme-with-each-new-car-the-812-superfast


De auto maakt deze week zijn wereldwijde debuut op de Geneva Motor Show.

ferrari if-youre-in-europe-next-month-you-can-witness-the-global-debut

LEES OOK: 13 verrassende feiten over de auto’s van Tesla die je waarschijnlijk nog niet wist