Altijd al een eiland willen bezitten? Je kunt nu toetreden tot het selecte gezelschap op de wereld want voor 20 miljoen dollar (16,3 miljoen euro) koop je Whale Cay in de Bahama’s.

Het eiland heeft naast de nodige voorzieningen een bijzondere geschiedenis, want de eerste koper is niemand minder dan Marion Barbara ‘Joe’ Carstairs, telg uit een olie-dynastie en dochter van een Britse legerkapitein. Zij kocht Whale Cay in 1934.

Carstairs behaalde zelf ook de nodige roem als ‘de snelste vrouw op het water’, voor haar palmares in speedbootraces.

Joe Cairstairs

Marion Barbara ‘Joe’ Carstairs. Foto: Getty/Fox Photos

De makelaar die het eiland in de verkoop heeft, vertelt aan Business Insider dat Carstairs ‘een kleurrijk leven leidde, waarbij ze zich verkleedde als man en affaires had met beroemde vrouwen’, zoals Greta Garbo, Marlene Dietrich en het nichtje van Oscar Wilde.

Voordat Carstairs het eiland bezat was ze onder meer ambulancechauffeur in Frankrijk tijdens de Eerste Wereldoorlog. In Londen zette ze een taxibedrijf op dat alleen vrouwelijke chauffeurs en monteurs inhuurde. Ze woonde boven de garage met haar collega’s (en geliefden). In de jaren twintig erfde ze via haar moeder een oliefortuin dat zijn oorsprong vond in het bedrijf Standard Oil van John D. Rockefeller.

Later ging ze met pensioen naar haar eiland en 'ontving er gasten zoals leden van de Britse adel en sterren uit de Gouden Eeuw van Hollywood'. Naast een huis voor haarzelf bouwde ze er een school, vuurtoren en zo goed als alle gebouwen die er nu nog staan. Carstairs verkocht het eiland weer in 1975 voor 1 miljoen dollar, meldt Homes & Property.

Het eiland is tegenwoordig bereikbaar per boot, watervliegtuig of een landingsbaan van 1.200 meter.

13

Foto: 7th Heaven Properties

Whale Cay heeft 18 kilometer kustlijn, waarvan meer dan 10 kilometer wit zandstrand is.

2

Foto: 7th Heaven Properties

Het eiland ligt maar 45 kilometer van Florida en het nabije eiland Chub Cay is een ideale plek om je privé-eiland te bevoorraden, met een jachthaven, douanekantoor, winkels en een brandstofhandel.

14

Foto: 7th Heaven Properties

De makelaar merkt op dat het een 'unieke' kans is voor projectontwikkelaars, aangezien er vergunningen liggen om het eiland verder te bebouwen.

10

Foto: 7th Heaven Properties

De kavels op Whale Cay zijn onderverdeeld in twee fases. De eerste fase beslaat 155 terreinen aan de zuidkant waarvan er 75 beschikbaar moeten komen voor andere kopers. Velen 'zijn voorzien van directe toegang tot de oceaan'. Fase 2 omvat 60 kavels aan de noordkant van het eiland.

Historische gebouwen die door Carstairs werden neergezet behoren ook tot het aanbod, maar zijn wel toe aan een renovatie.

4

Foto: 7th Heaven Properties

Het gaat onder meer om  het 'Great House', gastenverblijf, muziekkamer, personeelsgebouwen, opslagruimtes, een museum, was- en onderhoudsgebouwen, een watervliegtuighangar en een vuurtoren.

5

Foto: 7th Heaven Properties

Aan de noordkant heeft Whale Cay een natuurlijke waterweg van zo'n 4 kilometer lang die met wat werkzaamheden kan dienen als een jachthaven.

11

Foto: 7th Heaven Properties