Ryan is een zes jaar oud Amerikaans jongetje met een populair YouTube-kanaal waarop hij speelgoed recenseert.

Hij heeft al meer dan 10 miljoen abonnees, en dat levert een aardig zakcentje op. Sterker nog: volgens Forbes hij is multimiljonair.

Het Amerikaanse tijdschrift stelde een lijst samen van de YouTubers die het meeste verdienen. Het kanaal Ryan ToysReview is dit jaar goed voor een omzet van naar schatting 11 miljoen dollar. Daarmee komt Ryan op plek acht van de ranglijst.

The Verge schreef vorig jaar een profiel over het kanaal en de ouders van Ryan, die de bijna dagelijkse video’s filmen en produceren. Het begon allemaal toen Ryan 4 jaar was. Als groot fan van video’s waarin speelgoed werd gerecenseerd wilde hij zelf ook weleens een poging wagen.

In maart 2015 stond de eerste videoreview van Ryan online. Een paar maanden later had hij zijn eerste virale hit te pakken, waarin hij een megagroot surprise-ei met Cars-speelgoed uitpakt. De video is al meer dan 800 miljoen keer bekeken.

Tegenwoordig reviewt Ryan niet alleen nieuwe speeltjes, maar ook voedsel voor kinderen. Volgens The Verge vangen Ryan en zijn ouders zo’n 1 miljoen dollar per maand aan advertentie-inkomsten.

Kijk hieronder hoe Ryan een snoepautomaat in elkaar knutselt:

Lees ook op Business Insider