Tien dagen per maand de wereld over vliegen en ook nog zo’n acht triatlons en andere marathons per jaar lopen. Het lukt Piers Constable, bankier bij Deutsche Bank in New York.

Zijn geheim? Sporten, sporten, sporten. En dat begint om 5 uur ’s ochtends, of hij nu in New York is of in één van de landen waar hij zaken doet, uiteenlopend van Ivoorkust en Argentinië tot Tsjechië.

Elke ochtend loopt hij hard, in welke stad hij zich ook bevindt.

“Ik zou niet zoveel kunnen reizen zonder aan mijn trainingsregime vast te houden, als ik in het buitenland ben”, zegt hij tegen Business Insider. “Het is moeilijk om te fietsen ik als van huis ben, maar ik kan altijd zwemmen en rennen. Dat is voor mij een gouden combinatie – het versterkt mijn lichaam na een lange vlucht en compenseert de effecten van een jetlag. Het maakt m’n hoofd leeg en ontspannen. Dat houdt me positief en geeft me energie voor de dag die voor me ligt.

Volgens Constable is sport de reden dat hij het vele reizen na 20 jaar nog steeds waardeert. Hij is nog steeds nieuwsgierig als hij het vliegtuig instapt. Het trainen maakt hem overigens moe genoeg om aan boord in slaap te vallen.

Daarnaast is er nog een ander voordeel: “Weten dat ik de volgende dag vroeg op moet om te rennen, geeft me een goede reden om de feestjes bij tijds te verlaten”, aldus Constable.

LEES OOK: Stress kost de samenleving miljarden, zegt vermaard neuropsycholoog Erik Matser – volgens hem is een andere levensstijl noodzakelijk

Lees ook op Business Insider