De beroemde reisblogger en luchtvaartkenner Ben Schlappig haalt regelmatig rare capriolen uit. Voor zijn website One Mile At A Time reist hij kriskras de wereld over en slaap hij soms maar ettelijke uurtjes.

Toch blijft er voor een verzamelaar als Schlappig nog altijd wel iets over om naar te streven. Neem the Residence, het summum van vliegen. Aan boord van Etihads Airbus A380-toestellen heeft de Arabische maatschappij namelijk een volledig appartement ingericht. Juist, met aparte woon- en slaapvertrekken. Naast de slaapkamer vind je zelfs een douche waarin je gewoon rechtop kunt staan. Ook is er geen gedoe met de aandacht trekken van een stewardess, je hebt namelijk je eigen butler voor de hele reis.

Maar logischerwijs kost dat een lieve duit. Toen The Residence net beschikbaar was in 2014, zou een enkele reis van Londen naar Sydney – via Abu Dhabi – je circa 40.000 dollar (36.000 euro) armer maken. Tegenwoordig ligt de prijs dichter bij 18.000 dollar (16.000 euro). Schlappig slaagde er met zijn skills in om daar uiteindelijk 7.000 dollar van te maken – al vliegt hij dan met flinke omwegen.

Naast een nacht in een echt bed aan boord van een vliegtuig, kun je als passagier bij The Residence een tal van speciale verzoeken doen. Als een door en door verwende rockster kun je dus verlangen naar géén bruine M&M’s aan boord van je suite.

Dinner, Etihad Residence style. My second caviar serving of the day. 🤤

Lees ook op Business Insider

A post shared by Ben Schlappig (@onemileatatime) on

Schlappig riep zijn volgelingen op om met suggesties te komen. Daar kwam een lijst van vijf verzoeken uit die hij bij Etihad aanmeldde. En – je voelt ‘m al aankomen – de maatschappij kwam inderdaad over de brug in vier van de vijf gevallen. Een wandelinkje rond het toestel voor vertrek kon helaas niet doorgaan omdat de luchthavenautoriteiten daar niet mee akkoord gingen.

Schlappig kreeg wél macarons van een specifieke bakkerij en dure wijn. Ook mocht hij twee schaalmodellen van het toestel en een badjas met zijn initialen mee naar huis nemen. Hij kreeg bovendien een gesigneerde foto van een Canadese zanger cadeau. Wie? Dat lees je bij One Mile At A Time.