Lamborghini’s hebben al een zekere aantrekkingskracht, maar wat als die ook kan varen? In het Verenigd Koninkrijk staat een amfibische Countach te koop voor 27.000 dollar, omgerekend zo’n 24.000 euro.

De Lamborghini is eigenlijk nep, maar hij is ook niet te onderscheiden van een echte. Het bedrijf dat de wagen bouwde, SeaRoader, specialiseert zich in voertuigen die normaal gesproken niet kunnen varen.

Zo heeft de oprichter een Londense taxi en ijswagen gebouwd die ook op het water kunnen ‘rijden’. Een trio van Top Gear-voertuigen spant de kroon.

De Countach heeft de nodige filmsets gezien, al laat de eBay-advertentie helaas onvermeld welke producties dat dan waren. De beste dagen van de wagen zijn geteld, dus enige investering is wel vereist om de Lambo te herstellen tot de glorie van weleer.

“Uiteraard zijn er ditjes en datjes om voor te zorgen, maar het zal het zó waard zijn!” Want ooit was dit de snelste amfibische auto op de wereld. En als je ermee over de snelweg scheurt, zie je het er niet aan af dat de Lambo ook te water kan.

Lees ook op Business Insider

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl