Een Michelin-ster, dat is doorgaans alleen weggelegd voor de formelere en vooral dure tenten in de wereld. De chef van een Singaporees eetstalletje heeft nu echter ook een ster.

De Michelin-gids voor Singapore, die net uit is, beschrijft Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle in summiere termen. “Altijd een rij. Biedt Kantonese kip en BBQ-varken. Een goed restaurant in z’n categorie.”

De Singaporezen die dat nog niet wisten, gaan nu zelf een kijkje nemen in het chaotische Chinatown-complex in de stadsstaat. De rij is alleen maar langer geworden en een attractie op zich geworden, schrijft The Guardian. De chef van het eettentje, Chan Hong Meng, heeft weinig tijd om journalisten of klanten te woord te staan. Hij kookt gewoon door.

Sinds hij de onderscheiding kreeg, gaan er 180 kippen per dag doorheen bij Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle. Dat zijn er 30 meer dan daarvoor. De soya-kip met rijst kost 2 Singaporese dollars (1,33 euro) en is daarmee de helft goedkoper dan een Big Mac bij McDonald’s. Het is wereldwijd waarschijnlijk het goedkoopste maal-met-Michelin-ster.

“Ik weet niet hoe goed het is, maar ik denk dat we de rij maar gewoon moeten vertrouwen”, zegt student Joel Neo tegen The Guardian. Na al een uur wachten, is hij hooguit halverwege, maar dat soort hem ogenschijnlijk geenszins.

Kok Chan Hong Meng geloofde eerst niet toen Michelin hem belde met het heugelijke nieuws. Hij dacht dat de uitnodiging voor het Michelin-galadiner een grapje betrof. Met de grotere belangstelling werkt Chan nu 17 uur op een dag.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl