Met een speciale editie van haar beroemde luxe wagen, wil Rolls-Royce de gang naar de operatiekamer voor kinderen minder stressvol maken.

De legendarische Britse autobouwer schenkt de met de hand gebouwde mini-auto aan het St Richard’s Hospital, dat net als Rolls-Royce gevestigd is in Chichester aan de Engelse zuidkust. De kinderafdeling van het ziekenhuis krijgt de beschikking over de auto zodat kinderen naar hun operatie kunnen rijden via gangen die zijn gedecoreerd met verkeersborden. Het ludieke reisje moet de stress die kinderen ervaren voor een operatie verminderen.

Twee patiënten van het ziekenhuis, Molly Matthews en Hari Rajyaguru mochten de wagen ’testen’ in de fabriek van Rolls-Royce. Met gevoel voor drama voegt het persbericht daar aan toe: “Deze eer is normaal voorbehouden aan de directeur, als een nieuwe lijn gepresenteerd wordt.”

Met een batterij van 24 volt kan het wagentje, de Rolls-Royce SRH, accelereren tot zo’n 15 kilometer per uur of een wat statigere 9 kilometer per uur met de begrenzer. Een designteam van de automaker spendeerde naar eigen zeggen 400 uur aan de mini-auto.

Het chirurgenteam reageert bij monde van Sue Nichols verheugd: “Het is zoveel fijner om een lachend gezicht te zien op weg naar de operatiekamer, dan een vol weerzin en spanning. Iedereen die hier in het ziekenhuis kinderen verzorgt is zeer dankbaar aan Rolls-Royce voor deze unieke donatie.”

Rolls Royce

Foto: Rolls Royce

Rolls Royce

Foto: Rolls Royce