De nieuwste smartphones bevatten vandaag de dag gezichtsherkenningssoftware en camera’s die leren van elk beeld dat ze schieten. Uit Japan komt een tegenreactie met een veel simpeler model.

Het merk FutureModel lanceert de NichePhone-S, een minimalistische telefoon die alleen belt, sms’t en een beetje ruimte heeft voor muziek. De Japanse ontwikkelaars bieden daarmee een optie met minder afleiding en vooral ook een zachter prijskaartje.

De NichePhone-S draait op Android, maar verder lijkt het meer op een simpele rekenmachine ter grote van een credit card. De versie van het besturingssysteem dateert echter wel van 2012. Later deze week komt de telefoon in Japan op de markt voor 10.000 yen, wat neerkomt op zo’n 75 euro. Dat schrijven Endgadget Japan en The Verge.

Naast de simpelste taken moet de telefoon ook over Bluetooth beschikken voor je koptelefoon en kun je hem gebruiken als dictafoon. Andere apps werken er echter niet op.

FutureModel NichePhone-S

Foto: FutureModel/YouTube

Mocht je interesse hebben, dan zul je echter wel moeten afreizen naar Japan, want vooralsnog lijkt het erop dat de telefoon niet naar Europa zal komen.

De minimalistische telefoon is aan een opmars bezig, want eerder dit jaar zagen we al de Light Phone. Die kan zelfs niet eens muziek streamen of sms’en.

Lees ook op Business Insider

Bekijk de promotievideo van de NichePhone-S hier: