Staat jouw hele hand vaak volgepend met dingen die je moet onthouden? Met boodschappenlijstjes, telefoonnummers en dingen die je nog moet doen (‘bel oma’)?

Een Japanse designstudio heeft daar nu een oplossing op bedacht: een armband die je als notitieblok kunt gebruiken. Het is een soort siliconen band die je in één beweging om je arm heen kunt slaan – net zoals de klaparmband die in de jaren negentig een rage was.

Het verschil: hier kun je gemakkelijk notities op schrijven. Dat kan met iedere pen of potlood en de notities blijven zo lang staan als je wilt. Je kunt de armband zelfs onder water gebruiken. En als je je boodschappen hebt gedaan, wis je je lijstje gewoon weer uit met je vinger of met een gum.

De makers hebben zich laten inspireren door artsen. Die schrijven volgens hen vaak notities op hun hand of arm, maar echt hygiënisch is dat natuurlijk niet. Omdat even snel een notitie opschrijven voor hen handiger is dan het via de telefoon opschrijven, hebben ze de armband ontworpen.

Maar het is niet alleen in de medische sector handig: ook iemand met dementie kan de armband gebruiken, schrijft Bright. En in de supermarkt zorgt de armband ervoor dat je je handen vrij hebt.

De armband is vooralsnog alleen via Amazon te koop. Daar kost hij omgerekend zo’n 10 euro. Mocht je zo’n herbruikbaar notitieblok echt een goed idee vinden: de designstudio heeft ook telefoonhoesjes die gebruikmaken van dezelfde technologie. In de praktijk is dat misschien net wat minder handig – als je een notitie maakt op je telefoon, kun je dat natuurlijk net zo makkelijk digitaal doen.

Lees ook op Business Insider

LEES OOK: Om deze 7 genante situaties hoefden mensen zich 30 jaar geleden niet druk te maken – zo ga je ermee om