Te vaak een verkeerd wachtwoord ingetypt en je iPhone verwijdert al je gegevens.

Absolute horror voor veel mensen, maar er zijn natuurlijk goede redenen om die functie wel degelijk in schakelen en zo je kostbare gegevens te beschermen.

Ergens diep weggestopt in de Instellingen van de iPhone zit een functie die al je gegevens automatisch verwijdert, als je 10 keer het verkeerde wachtwoord hebt ingevoerd. Deze optie is bij de meeste mensen niet aangevinkt en daar is een goede reden voor: iemand uit jouw omgeving probeert je telefoon te ontgrendelen en jij loopt het risico om al je data te verliezen.

Alles. Kwijt. Voorgoed!

Gelukkig is het niet zo eenvoudig. John Gruber van techsite Daring Fireball legt de functie uit:

“Na de vijfde mislukte poging krijg je van iOS een time-out van een minuut voordat je het weer kunt proberen. Tijdens deze time-out kun je alleen het alarmnummer bellen. Na de zesde poging krijg je een time-out van 5 minuten, na de zevende eentje van 15 minuten. Deze time-outs stapelen zich op en worden almaar langer. Wil je uiteindelijk 10 keer een foute code intypen, dan ben je daar zo’n 3 uur mee zoet”.

Dus wat in theorie heel eng lijkt, valt in de praktijk reuze mee. Het is onwaarschijnlijk dat een kind of vriend per ongeluk al jouw data wist. Aan de andere kant, als je de optie aanvinkt, zijn je data wél beschermd wanneer je telefoon gestolen wordt of als je hem verliest.

Zo zet je de functie aan: open Instellingen, scrol naar Touch ID & Toegangscode. Vervolgens moet je je toegangscode invoeren, helemaal naar beneden scrollen tot je bij Wis Gegevens bent. En deze functie vink je aan.

LEES OOK: 6 redenen om de iPhone SE te kopen in plaats van de iPhone X