De eerste maanden bij een nieuwe baas zijn vaak zenuwslopend om voor de hand liggende redenen.

Maar ze kunnen ook opwindend zijn. Stond je bij je vorige baan bekend als de mafkees van het bedrijf of degene die zijn deadlines nooit haalde? Dit is je kans om een sterke indruk bij je collega’s te maken.

Helaas gaan nogal wat mensen de mist in als ze hun nieuwe collega’s willen imponeren. Zij zetten zichzelf juist voor paal, aldus Lynn Taylor, schrijfster van Tame Your Terrible Office Tyrant: How to Manage Childish Boss Behavior and Thrive in Your Job.

“Veel mensen maken deze fout in de eerste 100 dagen van hun nieuwe baan: ze proberen hun baas en collega’s te imponeren. Ze gebruiken wellicht woorden waarvan ze de betekenis niet begrijpen. Ze stellen vragen, gewoon om zichzelf te laten horen, maar doen hun huiswerk niet. Het lijkt soms alsof ze een oplossing hebben voor alle problemen.”

Amanda Augustine had het tegen Business Insider ook al over dit onderwerp: wees in de eerste week van je nieuwe baan nederig. Ga zeker niet zeggen: “Bij mijn oude baas deden we het op deze manier.”

Het beste advies is om in je nieuwe baan jezelf te zijn. Dat klinkt saai, maar het bedrijf heeft jou aangenomen. Niet de bijdehante versie van jou. Laat je collega’s zien dat ze de juiste keuze hebben gemaakt.

LEES OOK: 89% van de mannen in het bedrijfsleven ergert zich weleens aan de outfit van een collega – draag dit níet

Lees ook op Business Insider