Een voormalige steward heeft onthuld welke geheime codes hij en zijn collega’s gebruiken om de meest aantrekkelijke passagiers aan te duiden en ook hoe ze het tegen elkaar zeggen als ze jou niet mogen.

In het Australische radioprogramma Kyle & Jackie O vertelt James dat het heel gebruikelijk is dat de bemanning er de knapste passagiers uitpikt tijdens een vlucht.

“Natuurlijk kunnen we in het gangpad als we de drankjes aan het doen zijn niet hardop tegen elkaar zeggen ‘Oh kijk die knapperd daar’. Je moet veel subtieler zijn.”

“Om dat iedereen de stoelnummers kent kan mijn collega bijvoorbeeld over het karretje heen zeggen ‘Ik denk erover zeven dagen naar Amerika te gaan’… waarmee stoel 7A wordt bedoeld.

“En dan zou ik kunnen antwoorden ‘Ja ik zou dat ook wel kunnen, zeven dagen in Amerika!'”

“Of iets als ‘ik doe liever zes dagen naar Denemarken…”

Ze hebben ook manieren om de minst favoriete klanten aan te duiden. “Als een steward of stewardess ooit tegen je zegt ‘Ik ben zo terug’ dan vinden we je niks… en jij vergeet dat gewoon” vertelde James tegen de presentatoren.

Lees ook op Business Insider

En James heeft ook een tamelijk doortrapt handigheidje om passagiers te vermijden als hij betere dingen te doen heeft, zoals bijvoorbeeld lunchen.

“Ik gebruik dat trucje altijd als ik van de ene naar de andere kant van het vliegtuig loop om te lunchen, want dan is er altijd wel iemand die me wat vraagt. Terwijl ik dan honger heb en gewoon wil eten!”

“Ik stop dan een blikje frisdrank in een kotszakje en trek een rubberen handschoen aan, zodat het lijkt of ik kots bij me heb – en niemand vraagt nog iets.”