De nieuwe 3D-printer van rapper will.i.am gebruikt voor een deel gerecycled plastic om objecten te printen.

Steeds meer ondernemers duiken op plastic afval. Zo vist deze man naar plastic in de Amsterdamse grachten, denkt deze Delftse student een oplossing te hebben voor het vele plastic in oceanen en zamelt dit Canadese bedrijf plastic in om er nieuwe dingen van te maken.

Nu duikt ook rapper en zanger will.i.am (bekend van The Black Eyed Peas) op de markt met de Ekocycle Cube, een 3D-printer die van gerecycled plastic nieuwe dingen kan maken. Elke cartridge bestaat voor een kwart uit gerecycled plastic. Dat komt neer op gemiddeld drie petflessen per cartridge.

“We gaan het cool maken om te recyclen, en we gaan het ook cool maken om dingen te maken met gerecyclede materialen”, aldus will.i.am. “Dit is nog maar het begin van een duurzame 3D-geprinte levenswijze. Afval is uiteindelijk enkel afval als je er niets mee doet.”

Designs blijven geheim

De Ekocycle Cube wordt gemaakt door 3D Systems, het Amerikaanse bedrijf waar will.i.am ambassadeur van is. Ook Coca-Cola is een partner in het project. De 3D-printer is één van de Ekocycle-projecten waarin de frisdrankfabrikant samen optrekt met will.i.am.

Voorlopig kun je niet alles printen: alleen 25 door will.i.am geselecteerde ontwerpen op het gebied van mode, muziek en tech komen uit de printer. Ook de kleuren zijn beperkt: je kunt kiezen uit rood, wit, zwart en ‘natuurlijk’.

De designs blijven voorlopig geheim. Alleen een iPhone-hoesje is te zien op de persfoto van Ekocycle Cube.

Lees ook op Business Insider

Hoe nobel het idee achter deze 3D-printer ook is, er hangt wel een stevig prijskaartje aan. De Ekocycle Cube is na de zomer verkrijgbaar en kost 885 euro. En dat is nog zonder de cartridges.

Lees ook

Dit voedsel komt al uit de 3D-printer

19-jarige Delftenaar: opruimen plastic in oceaan kan voor 317 miljoen euro

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl