Eugene Marinelli heeft een cv waar veel mensen in het Amerikaanse techwalhalla Silicon Valley jaloers op zijn. De 29-jarige ondernemer heeft twee diploma’s in de computerwetenschappen onder de arm en liep stage bij Apple en Google.

Daarna ging hij aan de slag bij Palantir, het data-analysebedrijf dat onder meer hielp bij de opsporing van terrorist Osama Bin Laden. Onder meer de bekende durfinvesteerder Peter Thiel stond aan de wieg van Palantir, dat in 2004 is opgericht.

Onlangs werd Marinelli opgenomen in de 30 Under 30-lijst van zakenblad Forbes, een lijst met talentvolle ondernemers onder de dertig in verschillende categorieën.

Marinelli is Chief Technology Officer bij Blend Labs, een startup die online hypotheken verstrekt. Hij kwam op het idee voor het bedrijf tijdens zijn dienstverband bij Palantir, waar hij werkte op de afdeling financial engineering. “Ik had snel door welke delen van de financiële dienstensector op technologisch vlak achterliepen “, vertelt Marinelli aan Business Insider.

Hypotheekfinanciering was één van die gebieden. Met fintechbedrijf Blend is het aanvraagproces sterk vereenvoudigd. Geen faxmachines meer en stapels papier, maar een online dienst die via algoritmes bepaalt wie kredietwaardig is. Op deze manier duurt het aanvragen van een hypotheek minder dan een uur.

Advies voor starters: zoek je niche

Volgens Marinelli moeten startende ondernemers er niet van uitgaan dat alles van een leien dakje gaat. Trial-and-error is het devies. Ook het idee voor Blend kwam pas nadat een ander plan van tafel werd geveegd.

“Mijn mede-oprichters en ik wilden met ons eerste idee te veel problemen tegelijk oplossen”, aldus Marinelli. “Peter Thiel kende mijn mede-oprichters uit hun tijd bij Clarium Capital en hij zei dat we op te veel borden tegelijk wilden schaken. Daardoor was het lastig om het bedrijf echt van de grond te krijgen.”

Lees ook op Business Insider

Peter Thiel

Peter Thiel, oprichter van Palantir en Paypal. Foto: Fred Prouser / Reuters

“Het advies van Thiel bracht ons op het juiste spoor. Uiteindelijk kwam daar het idee voor Blend Labs uit”, vertelt Marinelli. Dat betaalde zich uit. In 2012 haalde de startup 2,5 miljoen dollar op bij het vermaarde investeringsfonds Andreessen Horowitz.

Marinelli denkt dat Blend succesvol is, omdat het innoveert in een branche die al jaren stilstaat. Geen enkel ander jong bedrijf richtte zich op de markt voor hypotheken.

“We wilden iets verbeteren aan een proces dat op het eerste gezicht erg saai lijkt”, aldus Marinelli. “Ik raad andere ondernemers aan om dat ook te doen. Vind een niche waar de technologische vooruitgang nog niet is doorgedrongen en kom met een oplossing.”

LEES OOK: Alexander Klöpping legt uit waarom Blendle niet in Amsterdam maar in Utrecht zit