De 22-jarige Noorse miljardair  Katharina Andresen heeft een boete gekregen van 250.000 kronen (€ 25.685) en een rijverbod van 13 maanden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Andresen werd gepakt tijdens het paasweekend eerder dit jaar toen ze naar het skichalet van haar familie reed in Hafjell. In Noorwegen zijn de boetes voor het rijden onder invloed gebaseerd op het inkomen.

De 22-jarige Andresen heeft een netto-vermogen van ruim een miljard euro en had een boete kunnen krijgen tot wel 40 miljoen kronen (ruim 4 miljoen euro) als voor de rekensom de bezittingen van Andresen zou zijn gebruikt, schrijft the Telegraph.

Normaal gesproken krijgen dronken bestuurders in Noorwegen een boete van 1,5 keer hun maandinkomen, maar dat bedrag kan volgens de Noorse krant VG variëren op basis van wat de rechter als “reële financiële positie” ziet.

Omdat de steenrijke erfgename en ex-student aan het Amsterdam University College geen vast inkomen heeft is de boete beperkt gebleven tot ‘slechts’ 250.000 kronen (€ 25.685).

 

Funthursday

Lees ook op Business Insider

A post shared by Katharina G. Andresen (@kgandresen) on

De Noorse wetten tegen alcohol in het verkeer horen bij de strengste van Europa en staan slechts een alcoholpercentage van 0,02% toe. Andresen had een alcoholpercentage van 0,06% een uur nadat ze door de politie aan de kant was gezet, schrijft The Guardian.

In Nederland ligt dat percentage voor beginnende bestuurders ook op 0,02% en voor meer ervaren automobilisten op 0,05%. In Engeand is dat 0,08%.

Katharina Andresen en haar jongere zusje Alexandra van 21 jaar werden in 2007 de jongste miljardairs ter wereld toen hun vader – top-investeerder Johan Andresen – ze beiden 42 procent van zijn investeringsmaatschappij cadeau deed.

Geen van beide zusjes Andresen werkt op dit moment voor het bedrijf – ze houden vooral van dure merkspullen, paardrijden en internationale reizen.