Netflix heeft voor 2018 de nodige nieuwe series en vervolgseizoenen in de pijplijn.

De streamingvideodienst zegt tussen de 7 en 8 miljard dollar te hebben uitgetrokken voor hun ‘Originals’, series die elders niet te zien zijn.

Nieuwkomers zijn de sciencefictionserie ‘Altered Carbon’, een nieuwe show van David Letterman en ‘Maniac’, een donkere komedie met Jonah Hill en Emma Stone als hoofdrolspelers.

Ook de populaire series ‘Marvel’s Jessica Jones’ en ‘Grace and Frankie’ keren terug.

Business Insider heeft 18 shows op een rij gezet die in 2018 hoge ogen moeten gaan gooien.


1. Lovesick (seizoen 3) — vanaf 1 januari

Bron: Netflix
Netflix-omschrijving: “In zijn zoektocht naar ware liefde kreeg Dylan chlamydia. Samen met vrienden Evie en Lucas haalt hij vroegere ontmoetingen boven, onder meer over zijn voormalige partners.”

2. Grace and Frankie (seizoen 4) — 19 januari

Lees ook op Business Insider

Bron: Melissa Moseley / Netflix

Netflix-omschrijving: “Het zijn geen vriendinnen, maar als hun voormalige mannen uit de kast komen en voor elkaar kiezen, vinden Grace en de excentrieke Frankie elkaar in deze voor een Emmy genomineerde serie.”


3. One Day at a Time (seizoen 2) — 26 januari

Bron: Adam Rose/Netflix

Netflix-omschrijving: “Justina Machado, een alleenstaande moeder en voormalig militair, heeft haar handen vol aan het opvoeden van haar puberende dochter en tweeling.”


4. Altered Carbon (seizoen 1) — 2 februari

Bron: Netflix

Netflix-omschrijving: “Een nieuwe serie die zich afspeelt in de toekomst, 300 jaar van nu. De hersenen van mensen zijn gedigitaliseerd en worden gedownload naar een lichaam. Deze serie is gebaseerd op het gelijknamige boek.”


5. Seven Seconds (seizoen 1) — 23 februari

Bron: Netflix

Netflix-omschrijving: “De spanningen gaan richting het kookpunt in Jersey City nadat een donkere tiener ernstig toegetakeld wordt door een politieagent.”


6. Queer Eye (seizoen 1) — februari 2018

Bron: Netflix

Netflix-omschrijving: “Met een nieuwe ‘Fab 5’ en enkele pittige missies keert deze met een Emmy bekroonde show uit 2003 terug. De show is klaar om Amerika weer ‘fabulous’ te maken.”


7. Dogs of Berlin (seizoen 1) — 2018

Bron: Netflix

Netflix-omschrijving: “Een politiek beladen moord dwingt twee compleet verschillende rechercheurs in een gevecht met de Berlijnse onderwereld en een confrontatie met hun eigen corruptie.”


8. Lost In Space (remake) — 2018

De originele cast van Lost in Space van CBS. Bron: CBS.

Netflix-omschrijving: “Gestrand, lichtjaren verwijderd van hun bestemming, komt het voor de familie Robinson aan op overleven. Een nieuwe dramaserie gebaseerd op de sciencefiction-klassieker uit de jaren 60.”


9. Edha (seizoen 1) — 2018

Daniel Burman, de man achter de serie Edha. Bron: Brian Ach/Getty

Netflix-omschrijving: “Wraak, passie en duistere geheimen duwen een succesvolle mode-ontwerpster en alleenstaande moeder tot de grenzen van haar kunnen, nadat ze een knappe, jonge immigrant ontmoet.”


10. Everything Sucks! (seizoen 1) — 2018

Peyton Kennedy en Jahi Winston spelen in Everything Sucks!. Bron: Getty Images

Netflix-omschrijving: “Twee groepen buitenbeentjes op de middelbare school – nerds en de kinderen van de toneelclub – botsen in dit eigenzinnige verhaal over opgroeien in de stad Oregon, in 1996.”


11. Raising Dion (seizoen 1) — 2018

Bron: Netflix

Netflix-omschrijving: “Een alleenstaande moeder doet er alles aan om de bovennatuurlijke krachten van haar jonge zoon te verbergen, zodat hij niet in verkeerde handen valt. Ondertussen gaat ze op zoek naar haar achtergrond en onderzoekt ze de dood van haar man.”


12. The Mechanism (seizoen 1) — 2018

Bron: Netflix

Netflix-omschrijving: “Dit fictieve drama is enigszins gebaseerd op een onderzoek naar vermeende corruptie bij oliebedrijven in Brazilië.”


13. The Umbrella Academy (seizoen 1) — 2018

Bron: Netflix

Netflix-omschrijving: “Een familie vol vreemde superhelden bundelt de krachten om het mysterie rond hun vaders dood op te lossen, de dreigende apocalyps af te wenden en meer.”


14. Samantha! (seizoen 1) — 2018

Bron: Netflix

Netflix-omschrijving: “Als kindster van de jaren 80 klampt Samantha krampachtig vast aan de randen van het sterrendom. Met bizarre plannen probeert ze zichzelf terug in de spotlights te krijgen.”


15. The Good Cop (seizoen 1) — 2018

Tony Danza. Bron: AP/Matt Rourke

Netflix-omschrijving: “De eerlijke agent Tony Jr. krijgt advies van zijn gewetenloze vader, de gepensioneerde politiecommandant Tony Sr., bij zo’n beetje alles wat hij doet; van het opjagen van criminelen tot de omgang met vrouwen.”


16. The Ballad of Buster Scruggs (mini-serie) — 2018

Joel en Ethan Coen. Bron: Kevin Winter/Getty

Netflix-omschrijving: “Maak je klaar voor zes verhalen over het Wilde Westen, bedacht door de creatieve geesten van Joel en Ethan Coen, de schrijvers en regisseurs van de verhalen.”


17. Untitled Letterman — 2018

David Letterman. Bron: Getty Images

Netflix-omschrijving: “Deze serie – die nog geen officiële naam heeft – combineert de twee hobby’s van de voormalige talkshowhost David Letterman: diepgaande gesprekken met buitengewone mensen en zijn humor en nieuwsgierigheid.”


18. Maniac (seizoen 1) — 2018

Jonah Hill en Emma Stone. Bron: John Sciulli/Getty

Netflix-omschrijving: “Emma Stone en Jonah Hill maken hun opwachting in deze remake van een Noorse, donkere comedyserie over een opgenomen man die een fantasieleven leidt in zijn dromen.”