Zelfs de meest zelfverzekerde persoon kan gaan twijfelen bij de vraag of hij of zij wel het juiste carrièrepad bewandelt.

Maar gelukkig heb je voldoende tijd om carrière te maken, zo bewijzen de meest succesvolle mensen ter wereld. Veel van hen hebben namelijk pas op latere leeftijd een carrièreswitch gemaakt.

Hieronder een lijstje met dertien succesvolle ondernemers die bewijzen dat het nooit te laat is voor een geweldige carrière.


Jeff Bezos verdiende veel geld op Wall Street en kreeg de beste functies bij verschillende financiële instellingen voordat hij een overstap maakte naar de wereld van e-commerce. Hij richtte Amazon op 31-jarige leeftijd op.

jeff bezos, amazon

Foto: David Ryder/Getty


Dwayne “The Rock” Johnson maakte niet eenmaal een carrièreswitch, maar tweemaal. Hij begon zijn loopbaan als American football-speler bij de Calgary Stampeders. Op 24-jarige leeftijd, in 1996, hing The Rock zijn football-carrière aan de wilgen en ging hij als professionele worstelaar aan de slag bij de World Wrestling Federation (WWF). Zijn verschijning zorgde ervoor dat hij razendsnel beroemd werd. Inmiddels kennen we hem ook als succesvol acteur.

the rock, dwayne johnson

Foto: AP


John Glenn is het meest bekend als astronaut. Hij ging als derde Amerikaan de ruimte in en was in 1962 de eerste Amerikaan die een baan om de aarde maakte. Twaalf jaar later, op 53-jarige leeftijd, ging Glenn de politiek in. Hij werd senator voor de staat Ohio, en wist die functie 24 jaar lang te behouden. In 1998 ging hij weer de ruimte in voor een 9 dagen durende missie met de spaceshuttle Discovery.

john glenn, nasa

Foto: NASA


Terry Crews is tegenwoordig bekend als komiek, en won vele prijzen met zijn shows Everybody Hates Chris en Brooklyn Nine-Nine. Toch is Crews niet altijd zo'n lolbroek geweest, als succesvolle American football-speler haalde hij namelijk regelmatig mensen onderuit. In de jaren negentig speelde hij zeven seizoenen lang in de NFL.

Foto: Brooklyn Nine-Nine/FOX


Martha Stewart was fulltime model, totdat ze als 25-jarige moeder steeds minder opdrachten kreeg. Ze ging als beurshandelaar op Wall Street werken, maar nam na vijf jaar afscheid om voor haar grote passie te gaan: koken. In 1997 richtte ze het miljoenenbedrijf Martha Stewart Living Omnimedia op.

martha stewart, cooking

Foto: AP


Michael Bloomberg trad af als CEO van software-, data- en mediabedrijf Bloomberg L.P., om op 59-jarige leeftijd burgemeester van New York te worden. Na zijn 12-jarige carrière als burgemeester ging hij gewoon weer aan de slag bij Bloomberg als CEO.

bloomberg

Foto: Andrew Burton/Getty Images


Vera Wang was kunstschaatsster en journalist voordat ze op 40-jarige leeftijd de modewereld in ging. Vandaag de dag is ze een van de belangrijkste mode-ontwerpsters ter wereld.

vera wang, designer

Foto: Charles Sykes/Invision/AP


Spanx-oprichtster - en inmiddels miljardair - Sara Blakely ging als twintiger zeven jaar langs de deuren om kantoorartikelen te verkopen. Haar bedrijf in corrigerend ondergoed werd in 2000 een groot succes, waarna ze besloot haar baan op te zeggen om fulltime haar bedrijf te runnen.

sara blakely, spanx

Foto: Astrid Stawiarz/Getty Images for The Belly Art Project


Lang voordat Ronald Reagan op 69-jarige leeftijd de 40ste president van de Verenigde Staten werd, was hij een jonge en succesvolle Hollywood-acteur die zowel in films als op de televisie te zien was.

ronald reagan, american president

Foto: AP


Arnold Schwarzenegger maakte twee keer een grote carrièreswitch. Als twintiger sleepte hij veel prijzen in de wacht als bodybuilder, als dertiger won hij awards als acteur. Op 56-jarige leeftijd ging "Arnie" opnieuw voor een carrièreswitch: hij werd in 2003 gouverneur van Californië.

arnold schwarzenegger

Foto: Getty images


Harland Sanders, beter bekend als Colonel Sanders, is de man achter Kentucky Fried Chicken. Hij verkocht het bedrijf in 1964 voor 2 miljoen dollar, op 74-jarige leeftijd. Voordat hij zijn beroemde recept introduceerde, had Sanders flink wat verschillende baantjes. Zo was hij onder meer advocaat, pompbediende en treinconducteur.

harland sanders, kentucky fried chicken

Foto: AP

Ray Kroc verkocht milkshake-apparaten voordat hij McDonald's kocht op 52-jarige leeftijd in 1954. Hij zorgde er mede voor dat er vandaag de dag overal ter wereld een McDonald's te vinden is.

mc donalds

Foto: AP


Vooral hij als dertiger nieuwssites Buzzfeed en The Huffington Post lanceerde, was Jonah Peretti docent computerwetenschap. Hij gaf les op een middelbare school, waar hij scholieren uitlegde hoe ze Microsoft Office moesten gebruiken.

peretti, the huffington post, buzzfeed

Foto: Business Insider