Deutsche Bank overweegt om werknemers voortaan twee dagen per week thuis te laten werken, aldus persbureau Bloomberg.

Het beleid zal overigens niet gelden voor alle werknemers bij Deutsche Bank.

Opmerkelijk genoeg pleitten analisten van Deutsche Bank er eerder in november voor om mensen die thuis willen werken 5 procent meer belasting te laten betalen.

Deutsche Bank zou binnenkort weleens haar meeste werknemers kunnen toestaan om permanent twee dagen per week thuis te werken. 

Het lijkt erop dat deze twee-dagen-regel is komen bovendrijven als de gewenste optie voor de grootste bank van Duitsland, na een maandenlange discussie over werken op afstand. Dit melden bronnen tegenover persbureau Bloomberg.

Deutsche Bank bevestigde tegenover Business Insider dat de bank kijkt naar een “hybride model voor thuiswerken en werken op kantoor”. Maar er is nog geen beslissing over de invulling van dit model gevallen. 

Vóór de coronapandemie werkten van de 90.000 werknemers van Deutsche Bank slechts enkele duizenden vanuit huis. Het overgrote deel zat in kantoren verspreid over de hele wereld. Maar sinds de corona-uitbraak heeft de bank maar liefst 70.000 werknemers die overal ter wereld thuiswerken. 

Lees ook op Business Insider

Bronnen bij de bank vertellen tegenover Bloomberg dat het beoogde nieuwe thuiswerkbeleid niet voor alle werknemers zal gelden en dat er nog hobbels in de regelgeving moeten worden genomen.

Opmerkelijk genoeg komt de mogelijke beleidswijziging kort nadat de onderzoeksafdeling van Deutsche Bank een rapport publiceerde waarin werd gepleit voor een belastingverhoging van 5 procent voor mensen die ervoor zouden kiezen om meer thuis te werken. Deze belasting zou dan door werkgevers moeten worden ingehouden en worden afgedragen aan de overheid.  

De analisten redeneerden dat werknemers die thuiswerken geld besparen op uitgaven aan transport en kleding. De belastingopbrengsten zouden dan gebruikt kunnen worden voor het ondersteunen van mensen met lagere inkomens die veelal niet de mogelijkheid hebben om thuis te werken. 

Veel grote bedrijven laten hun werknemers voorlopig thuiswerken zolang de onzekerheid van het coronavirus voortduurt.  

LEES OOK: Bedrijven in Nederland gaan over tot compensatie voor thuiswerken – vergoeding voor inrichting thuiswerkplek loopt op tot €750