De Nederlandse Vereniging van Makelaars pleitte begin deze week nog voor verlenging van de vrijstelling van schenkbelasting voor geld dat wordt gebruikt voor de eigen woning. Politiek Den Haag voelt er niets voor.

Dat blijkt uit een rondgang van BNR in politiek Den Haag. Nu de woningmarkt een beetje aantrekt, zien veel partijen niet langer de noodzaak in om de regeling te verlengen.

D66-kamerlid Wouter Koolmees zegt tegen BNR dat “de gedachte erachter juist was om het tijdelijk te doen om een extra impuls te geven”. Nu de huizenmarkt herstelt, moet je volgens hem ophouden met het “kunstmatig blijven subsidiëren van de woningmarkt”. Volgens Koolmees denken andere partijen er net zo over.

De regeling houdt in dat er geen schenkbelasting hoeft te worden betaald over de eerste 100.000 euro als dit geld wordt gebruikt om een woning te kopen, op te knappen of om de hypotheek of erfpacht af te kopen. Daarbij maakt het niet uit van wie de schenking afkomstig is, al zijn het in de meeste gevallen ouders die geld aan hun kinderen schenken.

Lees ook

Tweede kwartaal 2014: dit doet de huizenprijs bij jou in de buurt

Lees ook op Business Insider

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl