Je kunt je volgende bezoek aan Londen doorbrengen in de originele Spice Girls-bus uit de Spice World-film. Megafan Suzanne Godley heeft het voertuig als accommodatie op Airbnb gezet voor twee data in juni.

De bus biedt plaats aan drie logés en baadt in een jaren-90-nostalgie die zijn weerga niet kent. De buitenkant is gerestaureerd, maar binnen leefden de ontwerpers zich uit om de bus vol te stoppen met allerlei Spice-parafernalia. Je vindt er tijdschriften uit de hoogtijdagen van de Spice Girls, de scrunchie-haarbandjes die toen populair waren en natuurlijk discoballen.

De dubbeldekker heeft dierenprintvloerbedekking in het slaapgedeelte en beneden hangen er neonletters aan de wand met de tekst GIRL POWER. Die girl power is overigens ook een vereiste om in de bus te mogen slapen, net als een ’90’s dresscode’.

Airbnb_Spice_Bus 22

Foto: Airbnb

De iconische dubbeldekker heeft uiteraard nog altijd de Britse vlag aan de buitenkant. De bestuurdersstoel zit nog op z’n plek en is beschikbaar voor selfies. Binnen komt de driekleur ook weer terug, zij het dan in de vorm van roze bioscoopstoelen.

Airbnb_Spice_Bus 36.JPG

Foto: Airbnb

De discoballen, scrunchies en rolgordijnen helpen ook om het nineties-gevoel op te roepen.

Lees ook op Business Insider

Airbnb_Spice_Bus 28b.JPG

Foto: Airbnb

De Spice Bus zal op 14 en 15 juni beschikbaar zijn in Wembley Park, zeer slimme timing van de eigenaar. Op 13, 14 en 15 juni treden de Spice Girls namelijk op in het Wembley Stadium.

Wel goed om te weten: de bus heeft zelf geen badkamer. De verhuurder stelt er één beschikbaar buiten de bus, voor je eigen gebruik. Ook zul je elders op zoek moeten naar maaltijden, want in de bus krijg je alleen een ‘snackpakket’. Een bewaker zorgt ervoor dat er geen andere fans naar binnen glippen terwijl jij je Spice Night beleeft.

Airbnb_Spice_Bus35.JPG

Foto: sourceAirbnb

Een overnachting kost 99 pond (circa 115 euro), maar een plekje bemachtigen zal lastig zijn. De bus is vooralsnog alleen beschikbaar rondom het concert in Londen, waarbij de reserveringen opengaan op 22 mei om 8 uur Britse tijd (9 uur Nederlandse tijd).

Of er later nog meer data beschikbaar komen en op welke plek de bus dan staat, is nog onduidelijk.

Airbnb_Spice_Bus 5

Foto: Airbnb

“De Spice Girls waren een obsessie in mijn kinderjaren”, aldus Godley tegenover de Britse krant The Independent. “Mijn ouders moesten mijn valse optredens als Baby Spice doorstaan en ik moet Spice World wel honderd keer gezien hebben. En hoewel ik volwassen ben geworden, ben ik nooit over mijn Spice-liefde gegroeid.”

Godley’s baas is betrokken bij de renovatie van de bus. Toen ze dat hoorde, wilde ze er dolgraag aan meewerken. “Een droom is uitgekomen sinds ik hier onderdeel van ben en ik kan niet wachten om andere Spice Girls-fans te ontmoeten door deze ervaringen.”