De Arabische luchtvaartmaatschappij Emirates onthulde op de Dubai Air Show haar nieuwe first class-suites aan boord van de vloot Boeing 777’s.

De passagier, die diep in de buidel zal moeten tasten, geniet er van complete privacy.

Elke suite heeft een vloeroppervlak van liefst 3,7 vierkante meter en een deur sluit de kamer van vloer tot plafond af. Het interieur leent inspiratie bij de Mercedes Benz S-klasse, het paradepaardje van de Duitse autobouwer.

Schijnbaar is de ‘stoel’ verkrijgbaar voor 7.000 pond, aldus de Daily Mail, al geeft de Britse krant geen enkele argumentatie voor die prijs. De eerste bestemmingen die Emirates aan zal doen met de vernieuwde Boeing 777-300’s zijn Genève en Brussel.

First Class fully enclosed private suites (1)

Foto: Emirates

De stoel kan inklappen tot een volledig vlak bed - niet verkeerd als je bijna zeven uur door moet brengen in de suite tussen Brussel en Dubai. Een andere fijne optie is de zogenoemde 'zero-gravity position', die Emirates afkeek van NASA. Dit zou de beste houding zijn om te ontspannen en je zelfs de sensatie van gewichtloosheid geven.

First Class fully flat bed

Foto: Emirates

Bijkomende voordelen van deze peperdure stoel is een zogenoemde 'inspiration kit' met cosmetica van het merk Byredo (in Nederland alleen te koop in speciaalzaken). Ook mag je rondhuppelen in een 'vitaliserende pyjama' die behandeld is met een bepaald zeewier dat je huid soepel en zacht houdt. De kleding die je droeg bij het instappen hang je netjes in de daarvoor bestemde kast.

Virtuele ramen

De first class aan boord van de Boeing 777 beschikt over zes stoelen, waarvan er drie in het midden van het toestel zitten. Deze suites hebben 'virtuele ramen', die eigenlijk schermen zijn met real-time beelden van camera's aan de buitenkant van het toestel.

Elke stoel heeft bovendien een zogenoemd 'service window' zodat je de deur gewoon dicht kan laten als de bemanning langskomt met je drankjes en luxe gerechten. Die gerechten zijn een hele ervaring op zichzelf, vergezeld van exclusieve wijnen, champagnes en likeuren, plus drankjes uit je eigen minibar.

First Class dining

Foto: Emirates

Een 32-inch HD-televisie biedt vermaak tijdens je vlucht met maar liefst 2.500 kanalen van on-demand entertainment of vanaf je eigen apparaten. Bijgeleverde koptelefoons van het gerenommeerde merk Bowers & Wilkens met noise cancelling houden het lawaai van de vliegtuigmotoren buiten, zodat je je ongestoord kunt concentreren op die Oscar-winnende film.

Slechts 9 toestellen met de nieuwe suites

Eén groot nadeel kleeft er wel aan deze stoelen: Emirates installeert de suites op slechts negen toestellen van het Boeing 777-300ER-type. De enige kist die momenteel met de nieuwe suites is uitgerust, is net afgeleverd door Boeing. Tot en met het eind van 2019 verwacht CEO Tim Clark 'maximaal acht of negen' van het type te ontvangen, meldt luchtvaartblog The Points Guy. Hij wilde nog niet prijsgeven of Emirates de overige 126 Boeings zal aanpassen. "We zullen eerst eens kijken hoeveel leven die nog in zich hebben en of het dat waard is."

Ook is het nog onduidelijk wanneer de de A380-superjumbo's een dergelijke suite krijgen. Aangezien alleen de A380 Schiphol aandoet, zul je vanuit Brussel moeten vertrekken om de nieuwe suite te proberen.

Emirates bestelde in de voorbije jaren 150 nieuwe 777-toestellen bij Boeing. Die voegt de Arabische maatschappij pas vanaf 2020 toe aan de vloot.

Ghaf Tree motif in First Class

Foto: Emirates

Als je het geluk hebt om in een nieuwe Boeing 777 van Emirates te stappen, dan heb je ook in business class en economy een verfriste stoel tot je beschikking. Alle stoelen hebben een HD-scherm met aanraakfunctie.

Net als in de suites, kun je in business class ook je stoel omtoveren tot een volledig vlak bed. Wel houdt Emirates vast aan een opvallende 2-3-2 indeling, waarbij je dus ook in business class in die gewraakte middelste stoel terecht kunt komen.

Business Class Cabin on Boeing 777 300ER

Foto: Emirates

De economy class heeft ergonomische stoelen met een lederen hoofdsteun.

Economy Class cabin on Boeing 777 300ER

Foto: Emirates