Apple lag alweer een tijdje onder vuur toen bleek dat een software update uit 2017 de prestaties van de iPhone processors vertraagde. Dit om te voorkomen dat het apparaat onverwacht zou afsluiten. Een kwestie waarvoor Apple zich in de rechtbank nog moet verantwoorden.

Dankzij een nieuwe functie in de meest recente software update voor iPhone, iOS 11.3, kun je zelf zien of je apparaat op de handrem staat.

Om de update te krijgen navigeer je naar Instellingen > Algemeen > Software Update.

Sterker nog, wanneer je je iPhone update, schakelt Apple die handrem automatisch uit. Althans, dat viel donderdag te lezen op een support pagina. De functie wordt alleen weer ingeschakeld op het moment dat je toestel weer kuren gaat vertonen en onverwachts afsluit.

“Apparaten die updaten naar iOS 11.3 hebben prestatiemanagement aanvankelijk uitgeschakeld: het wordt weer ingeschakeld wanneer het toestel onverwachts afsluit”, zo schreef Appel op een support pagina.

Maar wanneer je de functie zelf wil in- of uitschakelen, dan is dat vrij eenvoudig. Je kunt meteen zien in hoeverre je accu nog goed is of dat je deze moet vervangen. Je kunt de 'conditie van de batterij'-functie via het Batterij-menu in Instellingen vinden.

Zo ziet dat eruit:

battery health beta

Foto: source Apple