De Nederlandse alternatieve beurs Nxchange, waar MKB-bedrijven obligaties of aandelen kunnen uitgeven, slaat de handen ineen met een Zwitserse blockchainpartij.

De blockchain is de achterliggende technologie waar cryptomunten mee werken en bestaat uit een decentraal digitaal logboek, waarop transacties worden vastgelegd. Het idee is om de blockchaintechnologie van de Zwitserse partij Lykke te koppelen aan klassieke beleggingsproducten zoals aandelen en obligaties die op Nxchange verhandeld kunnen worden, zo maakte beide bedrijven maandag bekend.

De samenwerking tussen Nxchange en Lykke moet ervoor zorgen dat bedrijven gemakkelijk hun effecten kunnen aanbieden aan een veel bredere beleggersmarkt. Tegelijkertijd moeten beleggers zo toegang krijgen tot een veel grotere en meer diverser verscheidenheid aan investeringsmogelijkheden.

Belangrijk is dat Nxchange en Lykke de effectenhandel willen laten plaatsvinden binnen een gereguleerde omgeving die onder de handelsfaciliteit van Nxchange valt. De Nederlandse alternatieve beurs heeft al een vergunning van toezichthouder AFM

Lees meer over de samenwerking van Nxchange en blockchainbedrijf Lykke op finanzen.nl

Lees ook op Business Insider