De rijkste mensen in de techsector behoren ook tot de meest vermogende miljardairs ter wereld. Ze hebben meer dan genoeg geld over voor extravagante aankopen.

Oké, er zijn techmiljardairs die veel doen aan filantropie. Denk aan de goede doelen-inspanningen van Bill Gates van Microsoft en die van Facebooks Mark Zuckerberg. Maar ook zij houden nog steeds van een luxe leven én van mooie en bijzondere spullen.

Zo lijken miljardairs een voorliefde voor bijzondere vervoermiddelen te hebben. Denk aan superjachten en privévliegtuigen, maar ook aan uitgebreide autoverzamelingen. Verder hebben de superrijken vaak grote villa’s in Silicon Valley, maar ook vastgoedbezit ver daarbuiten.

Sommige techmiljardairs hebben privéboerderijen of complete eilanden. Hier zie je de luxe uitspattingen van enkele techmiljardairs.


De rijkste man ter wereld, Amazon-oprichter Jeff Bezos, gaf 65 miljoen dollar uit aan een privéjet.

Foto: Een Gulfstream G650ER. Bron: VanderWolf Images / Shutterstock.com

Amazon-oprichter Jeff Bezos werd eerder dit jaar werd uitgeroepen tot de rijkste persoon ter wereld. Hij gaf 65 miljoen dollar uit aan een Gulfstream G650ER, een privéjet voor acht personen. Vorig jaar vloog hij opvallend vaak naar Washington. Dat bleek een aanwijzing dat daar een nieuw tweede hoofdkwartier van Amazon zou komen.


Elon Musk, oprichter van Tesla en SpaceX, gaf 70 miljoen dollar uit aan zijn privévliegtuig.

Lees ook op Business Insider

Foto: Een Gulfstream G650ER. Bron: REUTERS/Aly Song

Musks Gulfstream G650ER haalde de krantenkoppen afgelopen jaar. Tesla bleek eraan bij te dragen om de kosten van ruim 240.000 afgelegde kilometers te dekken. Tesla betaalde 700.000 dollar.


Microsofts Bill Gates heeft ook een privéjet. Hij noemt de aankoop ‘een flinke uitspatting’.

Foto: Bill Gates’ privé jet. Bron: Drewski2112/Flickr

In de jet van Jeff Bezos zijn maar acht zitplaatsen. Hij kostte 40 miljoen dollar.


Bill Gates verzamelt ook luxe sportwagens.

Foto: Ferrari 348. Bron: AP

De sportwagencollectie van Bill Gates omvat onder meer een Jaguar XJ6 en een Ferrari 348. Verder nog diverse Porsches, waaronder een Porsche 911, een Porsche Carrera Cabriolet 964 en een Porsche 959 Coupé uit 1988. De verzameling zou 650.000 dollar waard zijn.


Bill Gates gaf 36 miljoen dollar uit aan een schilderij van Winslow Homerus en 30 miljoen dollar aan een manuscript van Leonardo da Vinci.

Foto: “Lost on the Grand Banks” van Winslow Homer. Bron: P. S. Burton / Wikimedia Commons

Beide historische voorwerpen worden bewaard in de woning van Gates in Washington. Het luxe huis staat bekend staat als Xanadu 2.0. Gates kocht het schilderij van Winslow Homerus in 1988 en kocht het Da Vinci-handschrift zes jaar later.

Het waardevolle manuscript dateert uit de 16e eeuw en wordt bewaard in de bibliotheek van zijn herenhuis, die een oppervlakte heeft van bijna 200 vierkante meter.


Miljardair Richard Branson bezit het Necker Island, een aankoop die hij al in 1978 deed.

Foto: Necker Island. Bron: Virgin Limited Edition

Branson kocht het eiland voor “maar” 180.000 dollar. In 2006 werd de waarde van het Britse Maagdeneiland geschat op 60 miljoen dollar.

Branson kocht ook duur “eilandspeelgoed”, waaronder een catamaran genaamd de Necker Belle en een mini-onderzeeër genaamd de Necker Nymph. Hij verhuurt ze ook aan gasten die in het resort verblijven. Je zou Branson’s uitspattingen ook kunnen zien als investeringen.


Jeff Bezos bracht drie weken door op een onderzeeër om Apollo-items te verzamelen.

Foto: Jeff Bezos en de JFK Presidential Library vieren de 50e verjaardag van de maandlanding. Bron: Reuters

In 2013 bracht Amazon-oprichter Bezos drie weken door op een onderzeeboot. De expeditie slaagde erin de aandrijfraketten van de Apollo 11 boven water te krijgen.


Google’s medeoprichter Larry Page heeft een huis te waarde van 7,2 miljoen dollar dat op de National Register of Historic Places staat, een lijst van bijzondere historische plekken in de VS.

Foto: Larry Page’s house. Bron: Google Maps

Het huis in het oude deel van Palo Alto is gebouwd voor de kunstenaar Pedro de Lemos in de jaren 30 van de vorige eeuw. Page is ook eigenaar van de omliggende landerijen. Samen vormen ze een indrukwekkend landgoed.


Oprichters Larry Page en Sergey Brin van Google hebben eigen superjachten.

Foto: Larry Page’s superyacht “Senses.” Bron: Duncan Rawlinson/Flickr

Superjachten zijn populair onder miljardairs. Oprichters Larry Page en Sergey Brin van Google hebben daarvoor flink in de buidel getast. Brin bezit een jacht van 80 miljoen dollar, genaamd Dragonfly.


Facebooks Mark Zuckerberg heeft een sportwagen ter waarde van 1,3 miljoen dollar, naast zijn ‘gewone’ auto’s

Foto: Een Volkswagen GTI. Bron: Volkswagen

Niet alleen Bill Gates maar ook Zuckerberg rijdt in “gewone”, praktische voertuigen zoals een Volkswagen GTI, die ongeveer 30.000 dollar kost. Maar Zuckerberg heeft ook een zeer luxe sportwagen, zoals een Pagani Huayra-sportwagen ter waarde van ongeveer 1,3 miljoen dollar.


Zuckerberg heeft 100 miljoen dollar uitgegeven aan een voormalige suikerrietplantage en aan een wit zandstrand.

Facebook CEO Mark Zuckerberg. Bron: Getty

Facebook CEO Mark Zuckerberg. Bron: Getty

Zuckerberg kocht in 2014 een plantage en een wit zandstrand. De Kahua’aina Plantage en Pila’a Beach liggen op het Hawaiaanse eiland Kauai. De plantage en het strand samen zijn ruim 300 hectare groot.


Lees meer: