Even wat meer tijd deze zomer? Lees dan rustig een van de gratis e-books van Interpolis over het beperken van bedrijfsrisico’s.

Deze keer: het gratis e-book over de modernisering van de Ziektewet.

Geen swingende stof, maar wel belangrijk: de nieuwe versie van de Ziektewet is van kracht, de zogeheten Wet BeZaVa. Deze is ingegaan per 1 januari 2017 en heeft grote gevolgen voor werkgevers. Word of ben je eigenrisicodrager WGA? Dan ben je dat vanaf 2017 namelijk voor vaste én voor tijdelijke medewerkers.

Dat laatste is nieuw: Als zo’n werknemer langer dan 2 jaar ziek is of ziek uit dienst gaat heb je geen grip meer op het herstel van je werknemer. Maar je  blijft wel premies betalen aan de belastingdienst zodat de ziektewet of WGA- uitkering aan die werknemer betaald kan worden. Je blijft dus indirect financieel verantwoordelijk.

Dat risico kun je op verschillende manieren ondervangen.

  1. Publiek verzekerd zijn bij het UWV
  2. Eigenrisicodrager voor het volledig WGA-risico: voor vast én flexpersoneel
  3. Eigenrisicodrager worden voor de Ziektewet

Wat het best bij je bedrijf past, is afhankelijk van veel factoren. In het e-book lees je precies wat de Wet BeZaVa inhoudt en wat deze voor je betekent. Ook krijg je praktische preventietips om verzuim bij vaste en tijdelijke medewerkers te voorkomen.

Download hier het gratis e-book.

Lees ook: Slim in de zomer: de beste tips om bedrijfsrisico’s te beperken.

In een reeks bijdragen laat de afdeling risicobeheersing van Interpolis bedrijven zien hoe ze doordacht kunnen omgaan met risico’s. Interpolis is partnerexpert van Business Insider Nederland.