Tijdens de eerste Better Session ontving host Joost Hoebink groeiexpert Sander Klos in de studio. Want groeien als ondernemer willen we allemaal wel. Maar welke interventies moet je nou precies toepassen als je die groeiambitie ook daadwerkelijk wil realiseren?

De eerste Better Session werd een fascinerend samenzijn van ondernemers die echte ervaringen uit praktijk delen. Onder leiding van Joost Hoebink en tafelheer (en oprichter van Business Accelerator) Sander Klos deden drie ondernemers uit de doeken hoe ze de groeimethodiek van Klos met succes toepassen. Door ondernemers, voor ondernemers dus.

Groeien in de volle breedte

Volgens Klos is het bereiken van die groei geen hogere wiskunde maar vooral een kwestie van het heel nauwgezet toepassen van zijn methodiek die hij beschrijft in zijn boek Turbowinst. Dat houdt onder meer in dat je je focust het aanjagen van groei binnen de onderneming over de volle breedte. ‘Je moet je concentreren op een zestal strategieën en een stuk vijf specifieke thema’s.’, zegt Klos. ‘En dat moet je allemaal tegelijk doen.’

Ook ontdekken hoe je als ondernemer je bedrijf exponentieel kunt laten groeien? Zet dan op 26 en 27 mei een groot kruis in je agenda en meld je aan voor de Scaleup Bootcamp olv Sander Klos in Amsterdam. Tickets zijn gratis.

Een sneeuwbal die steeds groter wordt

De onderlinge samenhang zorgt volgens hem voor voldoende winst. Door die winst daarna te herinvesteren ontstaat ruimte om nieuwe klanten te winnen. Klos: ‘Het is een sneeuwbal die klein begint maar die dankzij het doorrollen, alleen maar groter en groter wordt. Dat is het financiële mechanisme. Door deze microstrategieën toe te passen, breng je het vliegwiel van de turbowinst in gang.’

Zelf toepassen

Better Session is de nieuwe talkshow van Business Insider die samen met een expert telkens een prangende ondernemersvraag behandelt. Dit keer stond de zoektocht naar groei op de agenda: hoe komt het dat veel MKB-ondernemers wel willen groeien maar dat het niet altijd lukt om die ambitie te realiseren? Sander Klos van Business Accelerator ontwikkelde een groeimethodiek die iedere ondernemer zelf kan toepassen.

Kijk hier de hele aflevering terug

Ook ontdekken hoe je als ondernemer je bedrijf exponentieel kunt laten groeien? Zet dan op 26 en 27 mei een groot kruis in je agenda en meld je aan voor de Scaleup Bootcamp olv Sander Klos in Amsterdam. Tickets zijn gratis.