Hoewel bekende politici en religieuze leiders onder een vergrootglas liggen, zijn sommige details uit hun privé-leven weinig onbekend.

Van een passie voor mode en tango, tot een glaasje champagne voor het slapen. Lees hieronder welke eigenaardige gewoonten en hobby’s van de groten der aarde toch weer gewone mensen maakt.


De Amerikaanse president Donald Trump: documenten verscheuren

Foto: Spencer Platt/Getty Images

President Donald Trump verscheurt voortdurend documenten. Solomon Lartey, voormalig werknemer van het Witte Huis, vertelde aan de site Politico dat ambtenaren medewerkers van archiefbeheer hebben ingeschakeld om documenten “als een legpuzzel” aan elkaar te plakken, zodat de regering de wet niet overtreedt.

Volgens de Presidential Records Act is elk document van de regering publiek bezit en moet het gearchiveerd worden als een historisch document in het Nationaal Archief. Lartey vertelde Politico dat hij en zijn medewerkers memo’s en brieven zagen die verscheurd waren en soms volledig versnipperd.


De Russische President Vladimir Putin: een intensieve fitnesstraining

Foto: MIKHAIL KLIMENTYEV/AFP/Getty Images

Naar verluidt heeft de Russische leider een intenstief ochtendritueel dat begint als hij rond het middaguur wakker wordt.

Na het ontbijt, meestal met koffie, sap, een omelet en pap of kwarteleitjes, gaat Poetin twee uur in z'n eentje zwemmen en daarna naar de fitnessruimte om tijdens de training het nieuws te kijken. Vervolgens neemt hij zowel een ijskoud als een zeer heet bad.


Koningin Elizabeth II: champagne

Foto: Getty Images

De 93-jarige koningin drinkt naar verluidt elke avond voor het slapen gaan een glaasje bubbels. Het schijnt dat ze ook geniet van een gin tijdens de lunch en een wijntje of droge martini gedurende de dag.


Bondskanselier Angela Merkel: eten hamsteren

Foto: Sebastian Widmann/Getty Images

Merkel zei in een interview met het Duitse tijdschrift SUPERillu dat ze door haar jeugd in Oost-Duitsland de gewoonte had ontwikkeld om grote hoeveelheden etenswaren te hamsteren.

"Ik koop nog steeds iets zodra ik het zie, ook als ik het niet echt nodig heb," onthulde Merkel tegenover het tijdschrift. "Het is een diepgewortelde gewoonte die ik ontwikkelde in een land waar goederen schaars waren en je dus je kans moest grijpen als die zich voordeed."


De Indiase Premier Narendra Modi: stijlvolle kleding

Foto: VCG/VCG via Getty Images

De stijl van de Indiase premier is niet alleen te bewonderen op zijn Twitter account, maar heeft ook de aandacht getrokken van de media en andere wereldleiders, die zijn kenmerkende kledingstuk de "Modi jacket" noemen.


Israelische Premier Benjamin Netanyahu: ijsjes eten

Foto: PHILIPPE WOJAZER/AFP/Getty Images

Nadat in 2013 bekend werd dat Netanyahu jaarlijks zo'n  2.400 euro declareerde voor het kopen van ijsjes, heeft zijn secretariaat maatregelen genomen om de declaraties te beperken. Mmaar het is niet bekend of de voorkeur van de Israelische premier voor pistache-ijs hieronder heeft geleden.


De Franse President Emmanuel Macron: uitgaven aan make-up

Foto: Michele Tantussi/Getty Images

De Franse president kreeg de wind van voren toen bekend werd dat hij in drie maanden tijd 26.000 euro had uitgegeven aan make-up.

Macron is niet de eerste Franse leider met astronomische hoge uitgaven voor verzorging. Zijn voorganger, François Hollande, was verwikkeld in een schandaal dat bekend staat als "coiffeurgate.". Hij bleek per maand 10.000 euro te betalen aan zijn privé-kapper.

En de voorganger van Hollande, Nicolas Sarkozy, was naar verluidt 8.000 euro per maand kwijt aan verzorging.


Paus Franciscus: tango dansen

Foto:Franco Origlia/Getty Images

Paus Franciscus zei dat hij tijdens zijn jeugd met plezier de tango danste en ook een liefhebber was van Zuid-Amerikaanse muziek. Niet vreemd, want hij groeide op in Buenos Aires, de bakermat van de tango.

"Ik geniet er erg van," zegt Jorge Mario Bergoglio in een boek dat uitkwam voordat hij Paus werd. "Het is iets dat diep vanuit mezelf komt."

Ter ere van de 78ste verjaardag van de Paul, dansten duizenden mensen de tango op het Sint Pietersplein bij het Vaticaan.


Dalai Lama, de geestelijk leider van de Tibetanen: horloges herstellen.

Foto: Gerhard Joren/LightRocket via Getty Images

Naast mediteren en tuinieren blijkt het herstellen van horloges ook een hobby van de Dalai Lama te zijn.

Zijn interesse in horloges is naar verluidt ontstaan toen hij van President Franklin Roosevelt een Rolex kreeg. Maar de Dalai Lama is al sinds zijn jeugd geïnteresseerd in het repareren van mechanische apparaten, van oude auto's tot een filmprojector.

LEES OOK: San Francisco heeft een gigantisch probleem: steeds meer mensen poepen op straat