• Cristiano Ronaldo en Lionel Messi strijden om de titel beste voetballer ter wereld
  • Een foto op de sociale media lijkt aan te tonen dat Messi dit jaar de Ballon d’Or wint, maar Ronaldo trekt zich weinig aan van de geruchten.
  • Hij heeft volgens verschillende media gebeld met Messi om te bluffen dat hij gaat winnen in december.

Het is één van de best bewaarde geheimen in het voetbal: de gespannen relatie tussen de twee beste spelers ter wereld.

Volgens de zeer gewaardeerde Spaanse voetbalexpert Guillem Balague spreekt Ronaldo in privé-situaties over Lionel Messi als “motherf****r” en de sfeer tussen beiden is ijzig.

Die spanning loopt meestal op als Ronaldo en Messi strijden om de felbegeerde Ballon d’Or – een jaarlijkse prijs voor de beste voetballer ter wereld. En in 2017 is dat niet anders.

Pas op 7 december wordt bekendgemaakt wie de Ballon d’Or wint, maar achter de schermen is het touwtrekken al in volle gang.

De cover van het tijdschrift France Football, dat de prijsuitreiking organiseert, is online “gelekt”. Daarop staat Messi prominent aangekondigd als winnaar.

 

Maar Ronaldo maakt zich er volgens verschillende media niet druk om. De Spaanse krant Don Balon meldt dat Ronaldo heeft gebeld met Messi om hem te vertellen dat hij zich geen zorgen maakt om de geruchten en ervan overtuigd blijft dat hij de prijs wint.

Als Ronaldo dit jaar tot de beste wordt verkozen, dan is het zijn vijfde Ballon d’Or en komt hij op gelijke hoogte met Messi. En hij pakte dit jaar al een prijs, toen hij afgelopen maand in Londen door de FIFA werd uitgeroepen tot beste speler van het jaar.

In 2017 won Ronaldo met Real Madrid de Spaanse La Liga en de Champions League en maakte hij 45 goals en verzorgde 11 assists in 51 wedstrijden.

Hoewel Lionel Messi volgens de statistieken beter is met 51 goals en 13 assists in 56 wedstrijden, heeft hij in 2017 geen belangrijke prijs gepakt met FC Barcelona.

Behalve Ronaldo en Messi dingen nog 28 andere genomineerde spelers naar de prestigieuze prijs, onder wie oud-Barcelonaspeler Neymar en een drietal Belgen: Eden Hazard, Kevin De Bruyne en Dries Mertens. Er staan geen Nederlanders op de shortlist.

De winnaar van de Ballon d’Or wordt op 7 december bekendgemaakt door host David Ginola.