De cryptomarkt maakt voor het eerst in weken een kleine comeback, waarbij de bitcoin op het niveau van 4.000 dollar afkoerst.

Dinsdag noteerde de bitcoin op een niveau van ruim 3.900 dollar, een plus van ruim 4 procent. Ethereum, de op één na grootste cryptomunt, noteerde dinsdag 6 procent hoger.

Positief nieuws voor cryptobeleggers is dat de Amerikaanse investeringsmaatschappij Morgan Creek Capital een eerste investeringsverzoek van Amerikaanse pensioenfondsen heeft ontvangen. Het gaat om twee pensioenfondsen uit de deelstaat Virginia die 40 miljoen dollar in het Morgan Creek Blockchain Opportunities Fund hebben gestoken.

Recentelijk maakte een belangrijke analist en marktstrateeg van zakenbank JPMorgan een ommezwaai in zijn denken jegens cryptomunten.

Volgens Nikolaos Panigirtzoglou zouden grote financiële instellingen hun belangstelling voor cryptocurrencies moeten (en gaan) herijken naarmate de stabiliteit daarvan groeit. “De stabiliteit die we op dit moment zien op de cryptomarkt maakt de weg vrij voor meer participatie van institutionele beleggers in de toekomst.”

Lees meer over de laatste ontwikkelingen rond de bitcoin op finanzen.nl »

Lees ook op Business Insider