De Nederlandse startup Wercker komt in Amerikaanse handen. Databasegigant Oracle telt een onbekend bedrag neer voor het Amsterdamse bedrijf van Micha Hernández van Leuffen.

De IT-ondernemer richtte de startup in 2012 op. Wercker beheert een platform waarop ontwikkelaars hun apps kunnen ontwikkelen, onderhouden en uitrollen.

Belangrijkste gereedschap daarbij is het werken met containers, een soort LEGO-blokjes waar je applicaties in kunt stoppen. De containers stellen softwarebouwers in staat om hun product te bevriezen en exact in te zetten zoals ze het bedoeld hebben. Dat neemt frustratie en vertraging weg, is het idee.

Het Amerikaanse Docker is de bekendste speler op het gebied van software-containers. Wercker bouwt voort op die techniek. Hernandez van Leuffen kwam met het idee toen hij afstudeerde op dit soort containers aan de Universiteit van San Francisco.

Vorig jaar kreeg Wercker nog een investering van 4,5 miljoen dollar. In totaal heeft de startup 7,5 miljoen dollar opgehaald aan financiering. Het bedrijf heeft kantoren in Amsterdam, Londen en San Francisco.

Met Oracle heeft Wercker nu een grote partner om hun platform verder uit te rollen. De databasereus van oprichter Larry Ellison maakt langzaamaan de overstap naar de cloud.