LHBT*-bestuurdersnetwerk OUTstanding heeft zijn jaarlijkse LGBT+ Top 100 power list gepubliceerd.

Zoals de oprichter van de organisatie, Suki Sandhu zei, het was een moeilijk jaar voor LHBT’ers.

“Aanvallen op de LHBT-gemeenschap die overal ter wereld gebeuren, van de aanslagen in Orlando tot de geweldsmisdrijven in Londen na het Brexit-referendum, herinneren ons eraan dat volledige acceptatie nog geen feit is”, zei hij.

Dat maakt bewustwording des te belangrijker, en de lijst benadrukt de steeds groter wordende zichtbaarheid van LHBT’ers in het bedrijfsleven.

Hieronder kun je de bestuurders vinden die boven aan de lijst staan. Apple-topman Tim Cook is niet opgenomen in de ranglijst, omdat OUTstanding daarvoor geen toestemming van hem heeft gekregen.

*LHBT staat voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel en transgender. In het Engels wordt vaak gesproken van LGBT+. De + staat voor de vele andere seksuele voorkeuren die de afkorting te lang voor gebruik zouden maken.


17. Brian Bickell, CEO Shaftesbury

Lees ook op Business Insider

Foto: Shaftesbury

Bickell staat aan het hoofd van Shaftesbury, een vastgoedbeleggingsmaatschappij in Londen, en is ook een bestuurslid van Freehold, een LHBT-organisatie voor vastgoedprofessionals. Hij is ook lid van het diversiteitspanel van het tijdschrift Property Week en een ambassadeur voor de LHBT-liefdadigheidsorganisatie Stonewall.


16. Angela Darlington, chief risk officer bij Aviva

Foto: Aviva

Verzekeringsbedrijf Aviva wordt vaak geroemd voor zijn pogingen om de LHBT-diversiteit te verbeteren, met name via zijn ‘Pride’-netwerk. Darlington begon openlijker te spreken over haar geaardheid na een toespraak van rugbyspeler Gareth Thomas, op een van die bijeenkomsten.


15. Paul Wood, chief risk officer bij Bloomberg

Foto: Paul Wood/Twitter

Wood is niet alleen een van de meest hooggeplaatste medewerkers bij Bloomberg, hij begeleidt ook het LHBT-personeel en heeft op meerdere evenementen, panels en conferenties gesproken over hoe het is om als LHBT’er in het bedrijfsleven te werken. Hij ontving in 1995 de Orde van het Britse Rijk.


14. Vivienne Ming, ondernemer en neurowetenschapper

Foto: Vivienne Ming / LinkedIn

Dataspecialist, neurowetenschapper en techondernemer Vivienne Ming is een LHBT-activist. Als transgendervrouw adviseert Ming andere transgenderondernemers en voert zij ook campagne om de bewustwording rondom LHBT’ers in het bedrijfsleven te verbeteren.


13. Alex Schultz, topbestuurder bij Facebook


Schultz staat aan het hoofd van groeianalyse en internationalisatie bij Facebook en is ook betrokken bij de LHBT-initiatieven van het bedrijf, zoals het toevoegen van tientallen genderidentiteiten waar gebruikers uit kunnen kiezen. Hij begon in 2007 bij Facebook.


12. Christopher Bailey, creatief directeur bij Burberry

Foto: Getty

Bailey is verantwoordelijk voor meer dan 11.000 medewerkers bij het iconische Britse modemerk Burgberry. Hij won meerdere modeonderscheidingen, waaronder de Menswear Designer of the Year prijs bij de British Fashion Awards, en is ook een uitgesproken voorvechter voor LHBT-rechten en -gelijkheid.


11. Peter Arvai, CEO bij Prezi

Foto: Flickr / CC 3.0

Peter Arvai is mede-oprichter van het softwarebedrijf Prezi, dat in 2008 werd gestart. Daarvoor verhuisde hij vanuit Hongarije naar San Francisco en richtte hij WeAreOpen op, een organisatie voor LHBT-techondernemers . “Het was heel inspirerend om als homoseksuele ondernemer de kans te hebben om naar evenementen te gaan die gericht waren op mensen zoals ik”, zei hij tegenover Hungarian Free Press.


10. Louis Vega, personeelschef The Dow Chemical Company

Foto: Linkedin/Louis Vega

Vega is een van de meest hooggeplaatste medewerkers bij de Dow Group. Hij is ook voorvechter van gelijke rechten op de werkvloer en vertegenwoordigt het ‘Gays, Lesbians & Allies at Dow’-personeelsnetwerk.


9. Mary Portas, retailconsultant and televisiepresentator

Foto: Gareth Cattermole / Getty Images

Retailconsultant and televisiepersoonlijkheid Mary Portas werd door David Cameron aangewezen de staat van de Britse winkelstraten te onderzoeken. Ze zei vorig jaar tegenover het tijdschrift Good Housekeeping: “Ik ben een lesbische vrouw en ik heb zekere verantwoordelijkheid naar mensen die het gevoel hebben dat zij niet vertegenwoordigd worden.”


8. Liz Bingham, partner bij EY

Foto: Diversity Champions/YouTube

Bingham is de meest hooggeplaatste LHBT-partner bij het accountancyfirma EY. Ze is een invloedrijke voorvechter van LHBT-rechten binnen en buiten de werkvloer. Ze kreeg eerder de de Orde van het Britse Rijk voor haar bijdrage aan de gelijkheid voor LHBT’ers op de werkvloer.


7. Jonathan Mildenhall, marketingdirecteur bij Airbnb

Foto: Michael Buckner / Getty Images

Mildenhall kwam in 2014 naar Airbnb, na eerder bij Coca-Cola gewerkt te hebben. Hij is nauw betrokken bij de organisatie van LHBT-evenementen binnen het bedrijf, en was ook nauw betrokken bij Airbnb’s Pride-campagne van 2016.


6. David Furnish, CEO Rocket Entertainment Group

Furnish and Sir Elton John. Bron: Getty

Furnish verkreeg een hoop macht toen hij de partner van de legendarische muziekster Elton John werd. Hij gebruikte zijn invloed en positie bij Rocket Entertainment Group om de rechten van LHBT’ers op verschillende manieren te verbeteren. Zo lobbyde hij lang voor gelijke huwelijksrechten. Furnish en John waren een van de eerste homoseksuele paren die in het Vereningd Koninkrijk civiel partner werden.


5. Stacey Friedman, adviseur bij JPMorgan Chase

Bron: JPMorgan Chase

Stacey Friedman trad in 2015 toe tot de adviesraad van JPMorgan’s. In september vocht zij met succes een verbod op adoptie door homoseksuele ouders aan in de Amerikaanse staat Arkansas.


4. Martine Rothblatt, CEO United Therapeutics Corp.

Foto: Getty

Rothblatt is een van de twee CEO’s bij dit biotechbedrijf ter waarde van 3 miljard dollar. Ze is openlijk transgender en praat vaak over haar transitie om bewustwording te vergroten. Ze schreef ook het boek “Apartheid of Sex: A Manifesto on the Freedom of Gender.”


3. Alan Joyce, CEO Qantas

Foto: Reuters

Joyce is sinds 2008 de CEO van Qantas, dat onder zijn leiding een van de eerste bedrijven was dat het Australische homohuwelijk steunde.


2. Inga Beale, CEO van Lloyd’s of London

Foto: Reuters

In 2014 werd Beale de eerste vrouwelijke CEO in de 327-jarige geschiedenis van dit verzekeringsbedrijf. Ze is ook openlijk biseksueel en speelde een doorslaggevende rol bij de lancering van Pride@Lloyd’s, een interne LHBT-groep.


1. Gigi Chao, vice-voorzitter van Cheuk Nang Holdings

Foto: Reuters / Bobby Yip

De in Hong Kong gebaseerde Chao zal haar vaders bedrijf ter waarde van ongeveer 1,4 miljard euro erven. Ze is al tien jaar getrouwd met haar vrouwelijke partner en is een prominente LHBT-activist. Haar vader haalde de kranten toen hij in 2012 tientallen miljoenen beloofde aan de man die zijn dochter zou overhalen met hem te trouwen. De twee hebben inmiddels een betere relatie en werken nauw samen bij Cheuk Nang Holdings.