Bij nieuwe auto’s kijken de meeste mensen in eerste instantie naar het ontwerp. Hoe ziet de bolide eruit? Zijn de lijnen strak, de lampen sexy en is de neus stoer?

Maar ook de kleine details zijn de moeite waard, denk bijvoorbeeld eens aan de sleutels. Autobouwers stoppen vaak veel tijd en moeite in het design. Alles om een zo mooi en innovatief ontwerp te maken.

Dit zijn een aantal van onze favorieten autosleutels op een rij.


De sleutel van Model S van Tesla heeft de vorm van een mini-Model S. Met de sleutel kun je op afstand de auto een stukje naar voren of naar achteren laten rijden zonder dat er iemand in zit.

Foto: AP Images

Deze sleutel van Ferrari is qua ontwerp klassiek en eenvoudig. Alles wat je hoeft te doen om weg te kunnen rijden, is hem in je broek- of jaszak stoppen.

Foto: Business Insider/Cadie Thompson

De van koolstofvezel gemaakte sleutel van McLaren is ultralicht en heeft maar drie knoppen.


De sleutelhanger van Aston Martin heeft een bovenkant van kristal. Hij heeft verder geen speciale eigenschappen, maar het elegante ontwerp maakt hem onderscheidend.

Lees ook op Business Insider

Foto: Aston Martin

De sleutel van Maserati is glanzend en modern en kan de kofferbak van de auto openen, op slot doen en omhoog laten gaan. De sleutel klapt uit als een stiletto, waarmee er een grappige draai is gegeven aan het klassieke ontwerp.


De sleutelhanger met metalen schild van Koenigsegg heeft ook geen speciale eigenschappen, maar geeft wel een krachtig statement af. Net als de auto zelf.

Foto: Koenigsegg

Het luxe horloge Jaeger-LeCoultre AMVOX7 dient ook als autosleutel voor de Aston Martin-modellen DB9 en DBS.


Iets vergelijkbaars is de Jaguar F-Pace Activity Key, een polsbandje waarmee je de auto kan openen en op slot kan doen door hem tegen de badge van Jaguar aan de achterkant van de auto te houden.

Foto: Jaguar

Deze aluminium sleutel van Pagani is multifunctioneel: naast een autosleutel is het ook een USB-stick.

Foto: YouTube/Alaatin61

De sleutel van de BMW 7-series heeft een touchscreen. Via het kleurenscherm kun je de auto openen en op slot doen, de kofferbak openen en ook alarm slaan. Verder kun je de lichten bedienen, de auto op afstand parkeren, de temperatuur controleren en je brandstofmeter zien.

Foto: source BMW

Sommige auto’s hebben zelfs geen fysieke sleutels meer nodig. Volvo heeft nu een app voor je smartphone waarmee je hetzelfde kan als een traditionele sleutel.

Foto: Volvo Car Group

Ook Tesla Model 3 heeft geen sleutel. De auto’s kunnen met de Tesla-app worden geopend.

Foto: Hollis Johnson/Business Insider

Alle nieuwe hightech en digitale sleutels maken deze Ferrari-sleutel in klassieke stijl nog indrukwekkender. Alle functies van de sleutel zitten verstopt aan de achterkant, zodat het simpele ontwerp de aandacht grijpt.

Foto: Matthew DeBord/Business Insider