Steeds meer speelt cybersecurity een rol binnen bedrijven, met reden want er zijn talloze bedreigingen voor een organisatie. Daarbij is er ook een rol voor iedere werknemer, die moet zorgen dat hij niet het slachtoffer wordt van een cyberaanval en zo ongewild de eerste schakel in een grotere aanval wordt.

Thomas Mulder, Executive Director HR bij VodafoneZiggo gaat in op het belang van goede afspraken en regels binnen een bedrijf om zo veilig mogelijk en toch flexibel te kunnen werken. Dat is belangrijk want volgens hem is “cyberthreat een van de grootste bedreigingen van het Nederlandse bedrijfsleven”.

Ook Yvonne van der Veen van Achmea geeft aan dat er door de hele organisatie een bewustzijn nodig is om goed en veilig te kunnen werken.

 

Nu thuiswerken een blijvertje is gebleken, zoeken werkgevers en werknemers naar een nieuwe balans. Hoe bereik je werkgeluk als mensen op afstand werken? Daarover ging deze speciale editie van Business Insider Live: Work Happy! Heb je de uitzending gemist? Kijk hier de hele uitzending terug.

Onder leiding van presentator Joost Hoebink buigen experts en ervaringsdeskundigen zich in Business Insider Live: Work Happy! over de vraag: wat is werkgeluk? Aan de desk in de studio Strand Zuid in Amsterdam ontvangt Hoebink een keur aan gasten. Maartje Wolff is opsteller van het ‘Manifest voor Werkgeluk’. Zij pleit aan tafel voor meer maatwerk binnen bedrijven.

Daarnaast schuift Mark Tigchelaar aan. Deze focusexpert weet alles over aandacht en afleiding en wat je moet doen om concentratieverlies tegen te gaan. Michiel Meyer van Workwize is in het gat van het hybride werken gesprongen als ‘ontzorger’ voor bedrijven die hun medewerkers-op-afstand zo goed mogelijk willen bedienen.

Business Insider Live! Work Happy wordt mede mogelijk gemaakt door HP.