Luister hieronder naar de audioversie van dit artikel


0:00
  • Investeerder CVC Capital Partners wil financieel dienstverlener Intertrust overnemen en daarvoor gaan beide partijen exclusief onderhandelen.
  • CVC biedt 18 euro per aandeel, dat is ruim 40 procent boven de slotkoers van donderdag.
  • De twee partijen kijken onder meer naar een strategische samenvoeging van Intertrust met trustkantoor TMF Group.
  • Lees hier meer over beursintroducties.

Investeerder CVC Capital Partners wil de beursgenoteerde financieel dienstverlener Intertrust overnemen. De partijen hebben afgesproken exclusief met elkaar te gaan onderhandelen.

CVC biedt 18 euro voor elk uitstaand aandeel van het aan de beurs in Amsterdam genoteerde bedrijf. Dat is 43 procent meer dan de slotkoers van 12,56 euro op donderdag.

De twee partijen kijken onder meer naar de mogelijkheid van een strategische samenvoeging van Intertrust met trustkantoor TMF Group.

Trustsector onder vuur

De trustsector ligt al enige tijd onder vuur van de toezichthouders vanwege witwassen en belastingontwijking. Eerder deze maand kwam Intertrust nog in het nieuws vanwege een open brief van de Amerikaanse investeerder Hawk Ridge Capital.

Deze aandeelhouder is niet blij dat de financieel dienstverlener al jaren niet aan de verwachtingen voldoet en minder hard groeit dan de markt in zijn geheel. Ook andere aandeelhouders hebben hierover kritiek geuit.

Het hoofdkantoor van Intertrust staat in Amsterdam. Er werken zo'n 4000 mensen bij het bedrijf. De beursintermediair verzorgt of controleert de financiële administratie en regelt belastingzaken van andere bedrijven of beleggers.

Intertrust werkt onder meer voor de internationale voetbalbond FIFA. De financieel dienstverlener ging eind 2015 naar de beurs.

LEES OOK: Zo moet trustkantoor Intertrust presteren voor fijne bonus topman