Larry Fink heeft grootse verwachtingen van blockchain, de onderliggende technologie van digitale valuta zoals bitcoin.

Toch is de topman van de grootste vermogensbeheerder ter wereld maar matig te spreken over de golf van cryptovaluta die Wall Street momenteel overspoelt.

De explosieve groei van bitcoin, de cryptomunt dit jaar al meer dan 350 procent is gestegen, wijst volgens Fink op “schandelijk gedrag”.

Fink is de baas van vermogensbeheerder BlackRock, met 5.700 miljard dollar aan belegd vermogen ‘s werelds grootste beleggingshuis. In een video-interview met persbureau Bloomberg stelt Fink dat de explosieve groei van cryptomunten zoals bitcoin erop wijst dat er op grote schaal geld wit wordt gewassen en dat veel mensen geld verplaatsen.

Voor het overige is Fink een groot voorstander van een mondiale digitale munt. Volgens hem zouden witwaspraktijken van crimineel geld in een waarlijk mondiaal en transparant systeem niet meer bestaan.

Wall Street brandt bitcoin af

Fink is niet de eerste grote baas op Wall Street die zich uitspreekt over de explosieve groei van bitcoin en andere cryptomunten.

Het begon allemaal toen JPMorgan-baas Jamie Dimon bitcoin afgelopen maand als “frauduleus” bestempelde. Dimon noemde de cryptohype “erger dan de tulpengekte” uit de 17de eeuw. Zijn collega James Gorman van Morgan Stanley nam een meer gematigd standpunt in, toen hij zei dat de bitcoin “meer dan een modegril” is.

Lees ook op Business Insider

Afgelopen maandag berichtte zakenkrant The Wall Street Journal dat Goldman Sachs met het idee speelt om een handelsplatform voor bitcoin op te zetten.

Of BlackRock plannen heeft om ook op de cryptotrein te springen? Fink is glashelder: “Er is geen vraag vanuit onze klanten naar deze beleggingen.”

LEES OOK: Bitcoin kopen? Zo doe je dat op een veilige manier